Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθερά προωθούν τη «Μεγάλη Αλβανία» – Η Βουλή του Κοσόβου ψήφισε την «κατάργηση» των συνόρων με την Αλβανία

Σταθερά προωθούν τη «Μεγάλη Αλβανία» – Η Βουλή του Κοσόβου ψήφισε την «κατάργηση» των συνόρων με την Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο,

Ψήφισμα που ζητά από τις κυβερνήσεις Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας να ανοίξουν τα μεταξύ τους σύνορα, για ελεύθερη διακίνηση πολιτών, ενέκριναν οι βουλευτές του Κοσσυφοπεδίου.

Με ψήφους 73 υπέρ, καμία κατά και χωρίς αποχή, υιοθετήθηκε η πρόταση του ψηφίσματος για την πλήρη έναρξη της ελεύθερης διέλευσης των πολιτών των δύο χωρών στα συνοριακά σημεία Vërmicë, Qafë Prush και Qafë Morinë.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Νταρντάν Μολικάι, το ψήφισμα θα μεταβιβασθεί στις δύο κυβερνήσεις, αλλά θα πρέπει, επίσης, να εγκριθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι μια δυσκολία, αφού «οι διεθνείς αντιτίθενται σε αυτές τις κινήσεις του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας», γράφουν αλβανικά Μέσα και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα προωθεί σταθερά τα σχέδιά της για ένωση με το Κόσοβο, ενάντια στις επιθυμίες των δυτικών εταίρων και στις σαφείς τους προειδοποιήσεις ότι καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια δεν είναι αποδεκτή.

Η ουσιαστική κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου είναι η αρχή για την ένωση των δύο αλβανικών κρατών και της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Την ίδια ώρα η Αλβανία αναμένει να πάρει το «πράσινο φως» για ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ και είναι απορίας άξιον εάν μια τέτοια απόφαση ουσιαστικής κατάργησης των συνόρων συνάδει με τους όρους που έχει θέσει η ΕΕ.

Στα Βαλκάνια από ό,τι φαίνεται ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και δίχως να υφίσταται καμία συνέπεια. Μόνο η Ελλάδα τηρεί τους κανόνες απέναντι σε όλους αυτούς τους κατσαπλιάδες.

Σχετικά άρθρα