Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινές κάθειρξης σε οκτώ Αλβανούς τζιχαντιστές που σχεδίαζαν να χτυπήσουν την εθνική ομάδα του Ισραήλ

Ποινές κάθειρξης σε οκτώ Αλβανούς τζιχαντιστές που σχεδίαζαν να χτυπήσουν την εθνική ομάδα του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Βαλκάνια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Λαβντρίμ Μουχατζερί, Ποδόσφαιρο, Τζιχαντιστές,

Δικαστήριο στο Κόσοβο καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης οκτώ άνδρες, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι κατηγοριών για τρομοκρατία, επειδή σχεδίαζαν το 2016 να επιτεθούν στην ισραηλινή εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην Αλβανία.

Το δικαστήριο της Πρίστινα καταδίκασε τους κατηγορουμένους, που είναι όλοι από το Κόσοβο, συνολικά σε 35 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή, επιβάλλοντάς τους ποινές που κυμαίνονται από κάθειρξη 10 ετών μέχρι φυλάκιση 18 μηνών.

Ένας ένατος συνεργός τους καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ δίχως ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης.

Αρχικά είχαν συλληφθεί 19 ύποπτοι, αλλά κατηγορίες προέκυψαν για τους εννέα, οι οποίοι δικάστηκαν ότι σχεδίαζαν μια σειρά από «συγχρονισμένες επιθέσεις» στο Κόσοβο και στην Αλβανία εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Τρεις από τους κατηγορούμενους ομολόγησαν την ενοχή τους, ενώ ένας ακόμα παραδέχθηκε ότι παρασκεύαζε εκρηκτικά για τον τζιχαντιστικό πυρήνα.

Ο Κοσοβάρος εισαγγελέας ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τζιχαντιστές είχαν επαφές με τον Λαβντρίμ Μουχατζερί, Κοσοβάρο οπλαρχηγό, ηγέτη των Αλβανών που πολεμούσαν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η Αστυνομία και συγγενείς του Μουχατζερί λένε ότι σκοτώθηκε πολεμώντας στη Συρία τον Ιούνιο του 2017, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

Ο θάνατος του συγκεκριμένου έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, όπως και ότι βρίσκεται κάπου στα Βαλκάνια και κρύβεται.

Σχετικά άρθρα