Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Πανεπιστήμιο θα βάζει τους φοιτητές να… υπογράφουν ότι δεν θα πάρουν ναρκωτικά

Απίστευτο: Πανεπιστήμιο θα βάζει τους φοιτητές να… υπογράφουν ότι δεν θα πάρουν ναρκωτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάνναβη, Ναρκωτικά, Πανεπιστήμια, Φοιτητές, Χασίς,

Το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ σύντομα θα είναι το πρώτο ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα υποχρεώνει τους φοιτητές να υπογράφουν συμβάσεις, με τις οποίες θα δεσμεύονται ότι δεν θα κάνουν χρήση ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με ανώτερο προσωπικό του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι φοιτητές θα κινδυνεύουν με αποβολή και πιθανή επέμβαση της αστυνομίας, εάν κάνουν χρήση ναρκωτικών σε χώρους του πανεπιστημίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».

Ο Νίαμχ Ίστγουντ εκτελεστικός διευθυντής του Release, βρετανικού εθνικού κέντρου εμπειρογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά και τον νόμο για τα ναρκωτικά εξέφρασε στο Dazed την ανησυχία για αυτή την προσέγγιση.

«Αντί να μειώσουμε τις πιθανές βλάβες από τα ναρκωτικά, αυτή η προσέγγιση μεγιστοποιεί μόνο τη ζημία που θα βιώσουν οι φοιτητές» εκτιμά.

Σύμφωνα με τους Sunday Times ο αριθμός των φοιτητών, στους οποίους επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα για χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 42% μέσα σε δύο χρόνια.

Η πλειονότητα των κυρώσεων -αναφορές στην αστυνομία, επιβολή προστίμων, αναστολή σπουδών, αποβολή- ήταν αποφάσεις των Πανεπιστημίων του Νότιγχαμ και Κίνγκστον με 283 και 331 υποθέσεις αντίστοιχα. Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν χρήση και κατοχή κάνναβης.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, Σερ Άντονι Σέλντον, δήλωσε στους Times ότι η επερχόμενη πολιτική αντανακλά μια «νέα προσέγγιση» στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών και της ψυχικής υγείας του φοιτητικού πληθυσμού.

«Οι ζωές των σπουδαστών χάνονται άσκοπα και απειλούνται» είπε.

Σχετικά άρθρα