Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μπαχρέιν ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της 90ετίας – Ίσο με τα ρωσικά αποθέματα

Το Μπαχρέιν ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της 90ετίας – Ίσο με τα ρωσικά αποθέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Μπαχρέιν, Πετρέλαιο, Ρωσία,

Το Μπαχρέιν ανακάλυψε κοίτασμα το οποίο έχει περίπου 80 δισ. βαρέλια πετρελαίου, το μεγαλύτερο κοίτασμα του βασιλείου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ εδώ και 90 χρόνια.

Παράλληλα το κοίτασμα έχει επίσης αποθέματα 14 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου κάτω από ένα ήδη υπάρχον πεδίο.

Ο υπουργός πετρελαίου του Μπαχρέιν σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Χαλίφα Αλ Χαλίφα δήλωσε ότι το βασίλειο δεν έχει καθορίσει ακόμα πόσο από το πετρέλαιο μπορεί εύκολα να εξαχθεί, σύμφωνα με το Associated Press.

Τα κοιτάσματα πετρελαίου ανακαλύφθηκαν στην υπεράκτια λεκάνη Khalij al-Bahrain, η οποία καλύπτει περίπου 770 τετραγωνικά μίλια στα ρηχά νερά της δυτικής ακτής του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας ενέργειας, το Μπαχρέιν αντλεί σήμερα περίπου 45.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Επίσης, μοιράζεται εισοδήματα από ένα κοινό κοίτασμα με τη Σαουδική Αραβία, από το οποίο αντλούνται περίπου 300.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

«Η αρχική ανάλυση καταδεικνύει ότι τα ευρήματα είναι ικανά να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο σεΐχης, προσθέτοντας ότι η Εθνική Αρχή Πετρελαίου και Αερίου του Μπαχρέιν ελπίζει ότι θα προσελκύσει ξένες ενεργειακές εταιρείες να αναπτύξουν το νέο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε.

Το Μπαχρέιν αντλεί πετρέλαιο από το 1932 και ήταν από τις πρώτες χώρες του Αραβικού Κόλπου οι οποίες ξεκίνησαν την εξόρυξη πετρελαίου.

Η χώρα δεν υπήρξε ιστορικά σημαντικός παραγωγός πετρελαίου – αλλά το νέο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό μέσα σε πέντε χρόνια, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, τα αποθέματα πετρελαίου έχουν περίπου το μέγεθος των κοιτασμάτων πετρελαίου της Ρωσίας.

Θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της χαλαρής οικονομίας του Μπαχρέιν, η οποία έχει υποφέρει από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και τις αναταραχές μεταξύ του πλειοψηφικού πληθυσμού σιτιών.

Η χώρα, όπως και οι περισσότεροι γείτονές της, διευθύνεται από μια σουνιτική μοναρχία και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου την ανάγκασαν να μειώσει τις λαϊκές κυβερνητικές υποδείξεις, προκαλώντας κοινωνικές αναταραχές.

Σχετικά άρθρα