Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν πρωτοπαλίκαρο του Ερντογάν στην Εφρίν – Ποιος ήταν ο Ρετζέπ Οζατζάρ (φωτο)

Οι Κούρδοι σκότωσαν πρωτοπαλίκαρο του Ερντογάν στην Εφρίν – Ποιος ήταν ο Ρετζέπ Οζατζάρ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αλπαρσλάν Τσελίκ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Ο εικονιζόμενος τζιχαντιστής Ρετζέπ Οζατζάρ, από το χωριό Γκολανί (Ονεβλέρ) στην επαρχία Αντιγιαμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην κυρίως συνιστώσα τους, τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στον θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Τούρκος τζιχαντιστής ανακηρύχτηκε «μάρτυρας» και την Κυριακή 1η Απριλίου τον γύρισαν πίσω στην πατρίδα του για να τον θάψουν.

Ήταν ένας από τους χιλιάδες Τούρκους εθνικιστές και ισλαμιστές που έσπευσαν να πολεμήσουν εθελοντές στη Συρία ενάντια στο καθεστώς Άσαντ και στους Κούρδους.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA αποκάλυψε όχι μόνο το ιστορικό του στη Συρία αλλά και τις διασυνδέσεις του.

Το TRIBUNE έψαξε και βρήκε τις φωτογραφίες και εικόνες που θα δείτε παρακάτω.

Ο Ρετζέπ Οζατζάρ έφτασε για πρώτη φορά στη Συρία ως οπλαρχηγός του ακροδεξιού Τουρκμενικού Μετώπου, το οποίο υποστηριζόταν από το τουρκικό κράτος.

Υπηρέτησε στο σώμα ατάκτων του Τούρκου ακροδεξιού Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν με τους άνδρες του σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο που κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Τότε, όταν καταρρίφθηκε το ρωσικό βομβαρδιστικό και μετά τον φόνο του Ρώσου πιλότου ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτό του, οι περισσότεροι ακροδεξιοί Τούρκοι που μάχονταν στη μονάδα του Τσελίκ, μαζί με τον Οζατζάρ, επέστρεψαν στην Τουρκία.

Στην ίδια μονάδα Τούρκων ατάκτων, που σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο, συμμετείχε ακόμα ένας γνωστός Τούρκος εθνοϊσλαμιστής.

Ο Φατίχ Καγιά, επικεφαλής των «Ειδικών Δυνάμεων του Λαού» (HÖH), μιας ισχυρής ερντογανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που έγινε γνωστή μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε τη HÖH να διαδηλώνει με τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες:

Η HÖH έχει δύναμη 7.000 -κυρίως οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- και επίσημα ανακοινώθηκε ότι διαλύθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018.

Η οργάνωση υφίσταται ακόμα ως παραστρατιωτικός βραχίονας του ισλαμιστικού τουρκικού καθεστώτος.

Μέλη της είχαν ενεργό συμμετοχή στο λιντσάρισμα και στους αποκεφαλισμούς φερόμενων πραξικοπηματιών. Ο Ρετζέπ Οζατζάρ ήταν μέλος και στη HÖH.

Ο Φατίχ Καγιά, ο αρχηγός της HÖH, έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και -όπως είπε σε συνέντευξή του- υπηρέτησε δέκα χρόνια στον τουρκικό στρατό.

Στην ακόλουθη φωτογραφία, που τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2017, βλέπετε τον Καγιά (μέσα στον κόκκινο κύκλο) δίπλα στον «σουλτάνο» του.

Ο Φατίχ Καγιά, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Οζατζάρ, τον αποκάλεσε «συμπολεμιστή» του σε ανάρτηση στο Facebook που συνοδεύτηκε και με φωτογραφία.

Είναι η ακόλουθη που δημοσιεύουμε:

Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο Καγιά και δεξιά ο Οζατζάρ. Τραβήχτηκε στη Συρία.

Στη λεζάντα μεταξύ άλλων γράφει θρηνώντας:

«Μόλις εχθές άκουσα την όμορφη, γελαστή φωνή σου σε συνομιλία μας μόλις ενός λεπτού».

Αποκαλυπτικό είναι και το προφίλ του Οζατζάρ. Από τις αναρτήσεις του στο Facebook φαίνεται ότι αρχικά εντάχθηκε στη συριακή Αλ Κάιντα, την οργάνωση που σήμερα ονομάζεται Ταχρίρ Αλ Σαμ και τότε Αλ Νούσρα.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ ή Αλ Νούσρα, ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα, θεωρείται διεθνώς τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, η οργάνωση αυτή συνεργάζεται ανοιχτά με τον τουρκικό στρατό στη βορειοδυτική Συρία και συγκεκριμένα στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Από το προφίλ του Οζατζάρ προκύπτει ότι ήταν υποστηρικτής τόσο του ισλαμιστικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) όσο και των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων (MHP).

Το κόμμα του Ερντογάν συνεργάζεται με τους Γκρίζους Λύκους και από κοινού οικοδομούν μια νέα ιδεολογική ταυτότητα, τη νεο-οθωμανική εθνοϊσλαμιστική.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκατοντάδες ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι -που θεωρούνταν η δεξιά πτέρυγα του κεμαλισμού- μάχονται στα μέτωπα της Συρίας συμμετέχοντας σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο Οζατζάρ βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα με την Αλ Κάιντα στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Στις 11 Μαρτίου έγραψε στο Facebook ότι πήρε την απόφαση να πάει στην Εφρίν για να ενταχθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και να πολεμήσει τους Κούρδους.

Στις 30 Μαρτίου σκοτώθηκε από τους Κούρδους στην Εφρίν.

Ο σκοτωμός του θρηνήθηκε από το ερντογανικό παρακράτος, που τον ανακήρυξε «μάρτυρα». Στα social media γράφτηκε:

«Ο Ρετζέπ Οζατζάρ, από το χωριό Γκεργκέρ Γκολανί, έγινε μάρτυρας στον ιερό πόλεμο συμμετέχοντας στις γραμμές του FSA στην Εφρίν».

Αυτό το σχόλιο να το συγκρατήσουν όσοι θεωρούν τον FSA (Ελεύθερο Συριακό Στρατό) «μετριοπαθή» οργάνωση.

Ο πρόεδρος του HÖH, Φατίχ Καγιά, ανακήρυξε τον Οζατζάρ μάρτυρα.

Επίσης, ο πολιτικός του MHP (Γκρίζοι Λύκοι) Εβρέν Καγιά, διεθνής ατζέντης του μποξ και του ποδοσφαίρου, ανάρτησε πριν μήνα ένα βίντεο με τον Οζατζάρ και άλλους τζιχαντιστές, γράφοντας:

«Ο αγαπημένος μου σύντροφος, μουτζαχεντίν Ρετζέπ Οζατζάρ μάχεται στο Τουρκμενικό Όρος και έχει εμπλακεί σε μεγάλη μάχη στην Ιντλίμπ.

»Αγωνίζεται για το μεγάλο τούρκικο έθνος, με την άδεια του Θεού, ας βοηθήσουμε αυτόν τον ήρωα, ο καθένας πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί, με κάθε κόστος!

»Γράψτε μου ή στείλτε ιδιωτικά μηνύματα στον Ρετζέπ Οζατζάρ, κατόπιν μπορείτε να κάνετε κατάθεση στον αριθμό του λογαριασμού του. Δεν είμαστε μόνο εγώ ή μόνο εσύ. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, μαζί είμαστε το θαυμάσιο τουρκικό έθνος!».

Από αυτή την ανάρτηση στο Facebook αποκαλύπτεται ότι γίνονται έρανοι υπέρ των τζιχαντιστών στην Τουρκία και μάλιστα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι ανοιχτοί.

Όποιος θέλει να χρηματοδοτήσει την Αλ Κάιντα στη Συρία απλά καταθέτει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Τούρκων μελών της. Τόσο απροκάλυπτα όλα…

Δείτε φωτογραφίες του «μάρτυρα» από τη μάχιμη υπηρεσία του στην Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ.

Όπως θα παρατηρήσετε η τουρκική σημαία «παίζει» κανονικά εκεί που κοιμούνται οι τρομοκράτες:

Σχετικά άρθρα