Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο τζαμί της κατεχόμενης Εφρίν προσευχήθηκαν οι στρατιώτες του Ερντογάν (φωτο)

Στο τζαμί της κατεχόμενης Εφρίν προσευχήθηκαν οι στρατιώτες του Ερντογάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μουσουλμάνοι, Συρία, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός δεν είναι πια ο «κοσμικός» δυτικόφιλος στρατός των κεμαλικών. Είναι ένα ισλαμιστικό ασκέρι, που μάχεται για την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο παρελθόν ήταν αδιανόητο Τούρκοι στρατιώτες να προσεύχονται. Σήμερα είναι επιβεβλημένο. Η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak δεν κρύβει τη χαρά της που οι Τούρκοι κατοχικοί στρατιώτες στην κουρδική πόλη της Εφρίν, που καταλήφθηκε πριν μια εβδομάδα από τον τουρκικό στρατό, πήγαν και προσευχήθηκαν την Παρασκευή στο κεντρικό τζαμί της Εφρίν.

Όπως γράφει η Yeni Safak, «Τούρκοι στρατιώτες τέλεσαν τις προσευχές της Παρασκευής μαζί με τους κατοίκους της συριακής Εφρίν, την πρώτη Παρασκευή από την απελευθέρωση της πόλης από την τρομοκρατική οργάνωση του YPG/PKK.

»Στο κεντρικό τζαμί της πόλης Εφρίν, ντόπιοι στάθηκαν ώμο με ώμο με τους Τούρκους στρατιώτες και τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και έκαναν την εβδομαδιαία ισλαμική προσευχή. Ο ιμάμης του τζαμιού ευχαρίστησε τους Τούρκους στρατιώτες που εκκαθάρισαν την πόλη από τους τρομοκράτες, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Εφρίν θα παραμείνουν ενωμένοι».

Δεν γνωρίζουμε σε ποιους ακρινώς κατοίκους της Εφρίν αναφέρθηκε ο ιμάμης, αφού 200.000 έχουν φύγει πρόσφυγες για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή, αλλά οι εικόνες θυμίζουν τις πόλεις όταν καταλαμβάνονταν από το Ισλαμικό Κράτος, με τους τζιχαντιστές να τρέχουν στα τζαμιά και να τραβάνε και τους κατοίκους με τη βία.

Μόνο που τώρα εκτός από τους τζιχαντιστές του FSA –αρκετοί από τους οποίους είναι πρώην μέλη του ISIS– στην εικόνα προστέθηκαν και οι ισλαμιστές νεο-οθωμανοί στρατιώτες του Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα