Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είχε βυθιστεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (φωτο)

Βρέθηκε αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είχε βυθιστεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Αυστραλία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Φωτογραφίες,

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Lexington που βυθίστηκε από τους Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκε 800 χλμ από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας από μια ομάδα εξερευνητών με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, όπως επιβεβαίωσε το Αμερικανικό Ναυτικό.

Το USS Lexington εντοπίστηκε σε βάθος 3 χλμ. στην Θάλασσα των Κοραλλίων που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας, ενώ είχε χαθεί στη Μάχη της Κοραλλικής Θάλασσας στις 4 – 8 Μαΐου 1942. Περισσότερα από 200 μέλη του πληρώματος πέθαναν στις μάχες.

Όπως δείχνουν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ναυάγιο διατηρείται σε καλή κατάσταση. Εκτός από το Lexington, την Κυριακή ανακαλύφθηκαν και 11 από τα 35 αεροσκάφη του από την εταιρεία Vulcan του κ. Allen.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μάχη στην Θάλασσα των Κοραλλίων θεωρείται στιγμή – κλειδί καθώς ανέστειλε την πρόοδο της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το USS Lexington, βυθίστηκε από τις ίδιες τις αμερικανικές δυνάμεις, αφού είχε χτυπηθεί από αρκετές ιαπωνικές τορπίλες και βόμβες κατά τη διάρκεια της μάχης.
Το Αμερικανικό Ναυτικό δήλωσε ότι 216 μέλη του πληρώματος πέθαναν μετά την επίθεση του πλοίου. Περισσότεροι από 2.000 άλλοι διασώθηκαν.

“Το USS Lexington αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς επειδή ήταν ένα από τα πρώτα πλοία που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου” δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Vulcan, Robert Kraft.

Σχετικά άρθρα