Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προχωρούν οι συνομιλίες για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα

Προχωρούν οι συνομιλίες για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νότια Κορέα, Στρατιωτική Άσκηση,

Προχωρούν οι συνομιλίες για τη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ που είχε αποφασιστεί να αναβληθούν, όπως δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν.

Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να την αναβολή των τακτικών κοινών στρατιωτικών τους γυμνασίων και τη διεξαγωγή τους μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν. Οι αγώνες ολοκληρώνονται την 25η Φεβρουαρίου.

«Ενημερώθηκα ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, στην κατεύθυνση της διεξαγωγής των γυμνασίων», ανέφερε ο Τσου Μιόνγκ-γκιούν στο νοτιοκορεάτικο κοινοβούλιο, ερωτηθείς από βουλευτές σχετικά με τις ασκήσεις.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των γυμνασίων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ συνήθως διεξάγουν τα τακτικά στρατιωτικά τους γυμνάσια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με τη συμμετοχή ως και 17.000 Αμερικανών στρατιωτικών και 300.000 και πλέον νοτιοκορεατών συναδέλφων τους.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα καταγγέλλει τα γυμνάσια, τα οποία χαρακτηρίζει προετοιμασίες εισβολής, κι ενίοτε προχωρά σε πυραυλικές δοκιμές σε αντίδραση.

Η Πιονγιάνγκ προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι δεν θα μείνει άπρακτη εάν η Ουάσιγκτον και η Σεούλ προχωρήσουν σε αυτά τα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια.

Μετά την αναβολή των γυμνασίων, η Βόρεια Κορέα συμφώνησε στη διεξαγωγή των πρώτων επίσημων συνομιλιών με τη Νότια Κορέα έπειτα από δύο χρόνια και πλέον, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης εξαιτίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Σχετικά άρθρα