Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυτές είναι οι χώρες που μπορούν να χτυπήσουν με πύραυλο κάθε γωνιά του πλανήτη

Aυτές είναι οι χώρες που μπορούν να χτυπήσουν με πύραυλο κάθε γωνιά του πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Τις χώρες που μπορούν να χτυπήσουν με βαλλιστικό πύραυλο κάθε γωνιά του πλανήτη παρουσίασα, σε  ψηφιακή υδρόγειο  ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν όλα τα δεδομένα, δηλαδή τα πραγματικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές των διεθνών υπηρεσιών.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, μόλις πέντε κράτη είναι εκείνα που διαθέτουν πυραυλική εμβέλεια ικανή να καλύψει όλον τον πλανήτη, με τη Βόρεια Κορέα να μην συμπεριλαμβάνεται στη μικρή αυτή λίστα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναδείχθηκαν από τα κορυφαία αμερικανικά ΜΜΕ, οι πέντε χώρες που μπροούν να «απειλήσουν» με πυραύλους κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία.

Όπως διαπιστώνετε και στις ψηφιακές υδρογείους, η Βόρεια Κορέα, η αποκαλούμενη και ως «παγκόσμια απειλή», δεν συμπεριλαμβάνεται στην «πεντάδα».

Εντούτοις, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει να παρουσιάσει μία εκπληκτική πρόοδο στην εξέλιξη του βαλλιστικού της προγράμματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Βόρεια Κορέα μπορεί να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλα μέρη του πλανήτη, με εξαίρεση τη Νότια Αμερική και περιοχές του Νότιου Πόλου.

Άλλα επτά κράτη έχουν αναπτύξει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων για την άμυνά τους, με περιορισμένη, αν και ικανή, εμβέλεια κρούσης. Μετά την πρώτη «πεντάδα» και την… εμβόλιμη στην 6η θέση Βόρεια Κορέα, ακολουθεί το Ισραήλ, το οποίο μπορεί να απειλήσει το 90% της Αφρικής, ολόκληρη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της ασιατικής ηπείρου.

Ποια κράτη έχουν περιορισμένη πυραυλική εμβέλεια κρούσης

Στη λίστα των επτά κρατών με περιορισμένη πυραυλική εμβέλεια κρούσης, περιλαμβάνονται:

– η Ινδία, που μπορεί να απειλήσει μεγάλο μέρος της Ασίας, την αραβική χερσόνησο και το σύνολο του Ινδικού Ωκεανού, «αγγίζοντας» τα όρια της Αυστραλίας,

– η Σαουδική Αραβία, η οποίο περιορίζεται στην αραβική χερσόνησο και σε περιοχές της Ασίας και της Βορειοανατολικής Αφρικής,

– το Ιράν, με μικρότερη εμβέλεια, αλλά στις ίδιες περιοχές που μπορεί να πλήξει και η Σαουδική Αραβία,
– το Πακιστάν, που στρέφεται κυρίως προς την ινδική χερσόνησο,

– η Νότια Κορέα, που περιορίζεται σαφώς στην περιοχή της και στους «τοπικούς» κινδύνους που διατρέχει,
– και η Ταϊβάν, η οποία διαθέτει το μικρότερο εύρος και αφορά αποκλειστικά την περιοχή της.

Σχετικά άρθρα