Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: “Λύση αξιοπρεπής και για τους “Μακεδόνες” και για τους Έλληνες”

Ζάεφ: “Λύση αξιοπρεπής και για τους “Μακεδόνες” και για τους Έλληνες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας.

Στην ίδια δήλωση ο Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια λύση στην 25ετη διαμάχη με τους Έλληνες μέχρι τα μέσα του 2018 ώστε στη συνέχεια να υπάρξει πρόσκληση ένταξης της
ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Ιουνίου.

Ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί αναφερόμενος στη δήλωσή του σε λύση που θα διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των “Μακεδόνων” και των Ελλήνων».

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι “Μακεδόνες” είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των “Μακεδόνων” και των Ελλήνων» είπε ο Ζάεφ σύμφωνα με το ΜΙΑ, το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση» συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Σχετικά άρθρα