Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαμαρτυρία στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ για μην αλλάξουν τα Σκόπια το συνταγματικό τους όνομα

Διαμαρτυρία στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ για μην αλλάξουν τα Σκόπια το συνταγματικό τους όνομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Μοναστήρι, Σκόπια,

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της πόλης του Μοναστηριού στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ του ονόματος «Μακεδονία».

Με το σύνθημα «Φθάνει με τα Κόμματα, όλοι για τη Μακεδονία!» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Οι διαμαρτυρόμενοι, σύμφωνα με σκοπιανά δημοσιεύματα, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους σε τέσσερα θέματα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, στο νόμο για τη διγλωσσία σε όλη την επικράτεια (αναγνώριση αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας), στην αλλαγή του Συντάγματος σε σχέση με το όνομα του κράτους και στη συμφωνία με τη Βουλγαρία.

Η συντονιστική επιτροπή των διαμαρτυρομένων τόνισε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε αυθόρμητα από τα κοινωνικά δίκτυα τις δύο προηγούμενες ημέρες και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα πίσω από αυτούς, «γιατί όλοι είμαστε για την πατρίδα».

Μετά τα Σκόπια, το Μοναστήρι είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη όπου διοργανώνεται ειρηνική διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα