Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση Ισλαμιστών στην Κένυα

Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση Ισλαμιστών στην Κένυα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κένυα,

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση ένοπλων ισλαμιστών χθες στην παραλιακή πόλη Μπεκετόνι, στην Κένυα.

Όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, περίπου πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν το βράδυ της Κυριακής στην πόλη, βαριά οπλισμένοι και κρατώντας σημαίες των σεμπάμπ. Πολλά κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της είθεσης, που κράτησε μέχρι αργά τη νύκτα.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος», αιφnιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Μουντιάλ.

Οι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό τμήμα, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα