Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σοσιαλιστές του Ιράκ έτοιμοι να στείλουν ενισχύσεις με Πεσμεργκά στην Εφρίν

Οι Κούρδοι σοσιαλιστές του Ιράκ έτοιμοι να στείλουν ενισχύσεις με Πεσμεργκά στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ιράκ, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν (PUK), Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του ιρακινού Κουρδιστάν, το σοσιαλπατριωτικό Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν (PUK), έκανε γνωστό μέσω των εκπροσώπων του ότι είναι έτοιμο να στείλει ενισχύσεις με Πεσμεργκά στην Εφρίν για να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του, που πραγματοποιούν την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ενάντια στις τοπικές κουρδικές πολιτοφυλακές των σοσιαλπατριωτικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ένας εκ των ηγετών του PUK, ο γνωστός Κούρδος σοσιαλιστής Μαλά Μπαχτιγιάρ (Mala Bakhtiyar) και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Σαντί Εχμέντ Πιρέ (Sadî Ehmed Pîrê), επισκέφτηκαν τα γραφεία της αντιπροσωπείας των Κούρδων της Συρίας (Ροζάβα) στο ιρακινό Κουρδιστάν και σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη συνέχεια με τους συντρόφους και συμπατριώτες τους από τη Συρία, αφού καταδίκασαν την τουρκική εισβολή στην Εφρίν, δήλωσαν:

«Καλούμε όλες τις πλευρές να λύσουν τα προβλήματα μέσω του διαλόγου. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος του πολέμου δεν αποτελεί λύση. Εάν ήταν, τότε αυτό το πρόβλημα [το κουρδικό] θα έπρεπε να επιλυθεί [με πόλεμο] στο εσωτερικό της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή».

Συνεχίζοντας ο Μαλά Μπαχτιγιάρ τόνισε: «Εμείς ως PUK είμαστε πάντα έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Εφρίν με κάθε τρόπο. Ο δρόμος να μείνει ανοιχτός και εάν προκύψει ανάγκη, θα μπορούσαμε να στείλουμε δυνάμεις στην Εφρίν».

Σχετικά άρθρα