Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

190 τραυματίες στις Φιλιππίνες επειδή την Πρωτοχρονιά διώχνουν τα “κακά πνεύματα”

190 τραυματίες στις Φιλιππίνες επειδή την Πρωτοχρονιά διώχνουν τα “κακά πνεύματα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρωτοχρονιά, Φιλιππίνες,

Περισσότεροι από 190 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες, παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών.

Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους στην πλειονότητά τους ασπάζονται τον Καθολικισμό, όμως οι ισχυρές αρχαϊκές και κινεζικές τους παραδόσεις απαιτούν την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου θορύβου, ως αποτροπαϊκό μέσον για τα κακά πνεύματα.

Εξ ου και η εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών, που θεωρητικά εκτοξεύονται στον αέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φρανσίσκο Ντούκε, 191 άνθρωποι τραυματίσθηκαν -μεταξύ τους κι ένα βρέφος 11 μηνών- στη διάρκεια των εορτασμών, ένας αριθμός, πάντως, κατά 77% μικρότερος από τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον μειωμένο αριθμό των τραυματιών και τόνισε πως «ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης εξάλειψή τους».

Στο μέγεθος σπίρτου

Όπως τόνισε, οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από τους δρόμους της Μανίλας και υπεύθυνα είναι τα παράνομα βεγγαλικά, που είναι γνωστά ως «πίκολος», γιατί έχουν το μέγεθος σπίρτου.

Ο πρόεδρος Ροδρίγο Ντουτέρτε είχε υπογράψει από τον Ιούνιο διάταγμα που καθόριζε τι είδους βεγγαλικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και σε ποιες ζώνες, οι οποίες θα καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Σχετικά άρθρα