Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός πολιορκεί τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στα Υψίπεδα του Γκολάν

Ο συριακός στρατός πολιορκεί τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στα Υψίπεδα του Γκολάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Αποδεκατισμένοι από τις βαριές απώλειες και με τα πυρομαχικά τους να τελειώνουν, οι τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα που βρίσκονται οχυρωμένοι στον λόφο Ταλ Μαρουάν, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ, αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά να παραδοθούν.

Για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα ο συριακός στρατός εξαπέλυσε ισχυρή επίθεση στον λόφο που είναι καλά οχυρωμένοι οι τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα της Συρίας, αλλά οι τρομοκράτες προέβαλλαν ισχυρή αντίσταση και απέκρουσαν τους στρατιώτες.

Οι τζιχαντιστές που είναι οχυρωμένοι στον λόφο Ταλ Μαρουάν αρνούνται να παραδοθούν παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του συριακού στρατού.

Οι τρομοκράτες γνωρίζουν ότι εάν χάσουν αυτό τον λόφο θα αναγκαστούν να παραδώσουν στη συνέχεια ολόκληρο τον θύλακα που κατέχουν στην περιοχή της πόλης Μπεΐτ Τζινν, καθώς ο λόφος Ταλ Μορουάν δεσπόζει πάνω από το χωριό Μουγάρ Αλ Μιρ, τη θέση του οποίου βλέπετε σημειωμένη στον χάρτη της Google:

Να σημειωθεί ότι το χωριό Μουγάρ Αλ Μιρ είναι χωριό Δρούζων, όχι μουσουλμάνων.

Δείτε και τον πολεμικό χάρτη της περιοχής. Πάνω, η λεπτομέρεια στον χάρτη με το πεδίο μάχης και τον θύλακα και κάτω η ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα