Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντάρτες Χούτι: Κρατούν ομήρους 41 δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού στην Υεμένη

Αντάρτες Χούτι: Κρατούν ομήρους 41 δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, Δημοσιογράφοι, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τηλεόραση, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Να απελευθερώσουν «αμέσως» 41 δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα τη Σαναά τους οποίους κρατούν ομήρους, ζήτησαν σήμερα από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) και οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι στο Yemen Today, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στον δολοφονηθέντα πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης των Χούτι εναντίον του καναλιού το Σάββατο.

Ένας εκπρόσωπος του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, το κόμμα του Σαλέχ, δήλωσε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν μεταφερθεί σε φυλακές, ενώ άλλοι εξακολουθούν να κρατούνται στο κτίριο του δικτύου.

“Οι Χούτι τους ασκούν πιέσεις για να αλλάξουν τον τρόπο που καλύπτουν τις ειδήσεις, για να δημοσιεύσουν κάποιες δηλώσεις, να καταγγείλουν την προδοσία του πρώην προέδρου και τους κατηγορούν ότι εργάζονται για τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία”, εξήγησε.

«Όμως οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν», πρόσθεσε.

Οι RSF ανακοίνωσαν ότι οι Χούτι εκτόξευσαν ρουκέτες κατά την επίθεσή τους εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις φρουρούς.

Η οργάνωση «καταδίκασε τις βίαιες ενέργειες των Χούτι ενάντια στους δημοσιογράφους, οι οποίες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των Συνθηκών της Γενεύης», δήλωσε η Αλεξάντρα αλ Κάζεν, υπεύθυνη των RSF για το γραφείο της Μέσης Ανατολής.

«Ζητάμε από τους αντάρτες να απελευθερώσουν αμέσως τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς και τους έντεκα ακόμη επαγγελματίες και συνεργάτες μέσων ενημέρωσης που κρατούν στις φυλακές τους», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος τη CJP ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι η επίθεση εναντίον του Yemen Today «καταδεικνύει βαθιά περιφρόνηση για την ελευθερία του Τύπου».

Σχετικά άρθρα