Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνες φρίκης στο μακελειό: Εκατόμβη νεκρών σε τέμενος στην Αίγυπτο (φωτο+βίντεο)

Εικόνες φρίκης στο μακελειό: Εκατόμβη νεκρών σε τέμενος στην Αίγυπτο (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χερσόνησος του Σινά,

Εικόνες αποκάλυψης μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία από την φονική έκρηξη και το πρωτοφανές μακελειό σε τέμενος στο Σινά της Αιγύπτου. 

Ο αριθμός των νεκρών στις 4.30 το μεσημέρι είχε φθάσει τους 185 αλλά αναμένεται να εκτοξευθεί ψηλότερα, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120 και πολλοί είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters και το Al Jazeera υπήρξε και ένοπλη επίθεση, καθώς αμέσως μετά την έκρηξη τέσσερις – πέντε ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους προσκυνητών.

Σύμφωνα με το Al Arabiya άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα τέμενος στο χωριό Al Rawdah, την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δεκάδες προσκυνητές και επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος Φάταχ Aλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Σινά όπου οι τρομοκράτες έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τζιχαντιστές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεών τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου.

Συγκλονισμένος από την «ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού.

Ανακοίνωση Ελληνικού ΥΠΕΞ:

“Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο τέμενος αλ Ράουνταχ, πλησίον της πόλης Ελ Αρίς, στην επαρχία του Βορείου Σινά, καθώς και την ανησυχία μας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαιώνουμε, γι ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ακλόνητα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου αυτές απειλούνται”.

Σχετικά άρθρα