Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με την υποστήριξη της Ρωσίας οι Τούρκοι ξεκίνησαν δεύτερη εισβολή στη Συρία (φωτο+χάρτες)

Με την υποστήριξη της Ρωσίας οι Τούρκοι ξεκίνησαν δεύτερη εισβολή στη Συρία (φωτο+χάρτες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χάρτης,

Το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου ξεκίνησε και η δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Η εισβολή είχε προαναγγελθεί εδώ και πολλές εβδομάδες και γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας και του Ιράν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε και σχετική δήλωση πριν από λίγη ώρα.

Οι πρώτοι που εισήλθαν στο έδαφος της επαρχίας Ιντλίμπ είναι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας που απαρτίζουν τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Πίσω από τους ισλαμιστές μισθοφόρους θα ακολουθήσουν οι τουρκικές δυνάμεις.

Η Ρωσία υποστηρίζει την διεξαγωγή της επιχείρησης από αέρος. Δηλαδή, η Ρωσία παρέχει αεροπορική κάλυψη στους τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και στα τουρκικά στρατεύματα.

Οι Τούρκοι έχουν στήσει στα σύνορα μεγάλα μεγάφωνα που παίζουν οθωμανικά εμβατήρια για να τονώσουν το ηθικό του στρατού τους και των μισθοφόρων τους.

Υποτίθεται ότι στόχος των Τούρκων είναι να πολεμήσουν την Ταχρίρ Αλ Σαμ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που ελέγχει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Εάν και όποτε νικήσουν την Αλ Κάιντα, Τούρκοι, Ρώσοι και Ιρανοί θα διαμοιράσουν την επαρχία Ιντλίμπ σε τρεις ζώνες για να τη μετατρέψουν σε “ζώνη αποκλιμάκωσης”.

Τουρκικό πυροβολικό στα σύνορα της Τουρκίας με την επαρχία Ιντλίμπ.

Τουρκικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού εισέρχονται στη Συρία.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κουρδικές δυνάμεις στο γειτονικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), γνωρίζουν ότι ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι οι τζιχαντιστές αλλά οι ίδιοι, επειδή η Τουρκία θεωρεί πως οι Κούρδοι απειλούν την εδαφική της ακεραιότητα.

Τονίζεται ότι η τουρκική εισβολή δεν γίνεται με έγκριση των ΗΠΑ ή του Διεθνούς Συνασπισμού αλλά κατόπιν συμφωνίας με το Ιράν και τη Ρωσία.

Το κουρδικό καντόνι της Εφρίν. Ακριβώς στα νότια της Εφρίν, με το πράσινο χρώμα, είναι η επαρχία της Ιντλίμπ που εισέβαλε η Τουρκία το Σάββατο.

Οι ακόλουθοι χάρτες εξηγούν το πεδίο της μάχης. Στην περιοχή της Ιντλίμπ με το σκούρο πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα της Συρίας.

Δείτε από που, σύμφωνα με αναφορές, εισέρχονται τα τουρκικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ:

Δηλώσεις Ερντογάν:

Για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στην Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του κόμματος ΑΚP.

«Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα