Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξύπνησε το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα, εντυπωσιακές εικόνες

Ξύπνησε το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα, εντυπωσιακές εικόνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλάσκα, Ηφαίστειο Παβλόφ, Μισέλ Κούμπς, Φωτογραφίες,

Το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα άρχισε να εκρήγνυται με ένταση, εκτοξεύοντας ένα σύννεφο καπνού και στάχτης σε ύψος τουλάχιστον 7.000 μέτρων.

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο επί χρόνια εκτίνασσε τέφρα και λάβα, όμως η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν τόσο ισχυρή που οι επιστήμονες εξέδωσαν προειδοποιητικό σήμα της υψηλότερης βαθμίδας των τελευταίων 5 ετών, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές της χώρας.

«Αυτό σημαίνει ότι το ηφαίστειο μπορεί να εκρήγνυται για εβδομάδες, ακόμα και μήνες», δήλωσε η γεωλόγος Μισέλ Κούμπς. «Δε νομίζω ότι θα είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια του προειδοποιητικού σήματος, ωστόσο εκτιμούμε ότι η δραστηριότητα αυτή του ηφαιστείου θα είναι παρατεταμένη».

Η Κούμπς δήλωσε ότι οι περιοχές που επηρεάζονται από τη δραστηριότητα του ηφαιστείου είναι ακατοίκητες, εκτός από ορισμένους κυνηγετικούς προορισμούς.

Παρά την έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Παβλόφ, που βρίσκεται σε μια ακατοίκητη περιοχή περίπου 960 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κομητείας Άνκορατζ, δεν έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία γύρω από την περιοχή, χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που καθιστούν ευκολότερο για τους πιλότους των αεροσκαφών να παρακάμψουν την εν λόγω περιοχή.

pavlof (1)

pavlof3

pavlof2

Σχετικά άρθρα