Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι και ο Γκρουέφσκι αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έπαιξε θετικό ρόλο στην πολιτική κρίση στα Σκόπια

Μέχρι και ο Γκρουέφσκι αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έπαιξε θετικό ρόλο στην πολιτική κρίση στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Μπουγιάρ Οσμάνι, Νίκολα Γκρούεφσκι, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Ταλάτ Τζαφέρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Κατά την συνάντησή τους, οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και για τις μορφωτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Προηγουμένως είχε συναντήσει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, υπεύθυνο για τις σχέσεις με την ΕΕ, αλβανικής καταγωγής Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος αναφέρθηκε στην διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε την ετοιμότητα της χώρας μας να βοηθήσει τα Σκόπια στη μεταρρυθμιστική τους προσπάθεια μέσω της παροχής τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκά θέματα.

Συναντήθηκε επίσης με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος προέβη σε μία ανασκόπηση των πρόσφατων εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας, αναγνωρίζοντας ως ιδιαίτερα θετικό το ρόλο της Ελλάδας κατά την πρόσφατη πολιτική κρίση στα Σκόπια, αλλά και το γεγονός ότι η Αθήνα ουδέποτε παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

Αναφέρθηκε επίσης στις θετικές προοπτικές των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας την σημασία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της δικής του κυβερνητικής θητείας.

Επίσης ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον αλβανικής καταγωγής πρόεδρο του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι καθώς και με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αλβανικής μειονότητας, του DUI, Αλί Αχμέτι, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική πορεία των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Επιπλέον ο πρόεδρος του κοινοβουλίου εξέφρασε την βούλησή του να δρομολογηθεί συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα