Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Σερβίας-Σκοπίων

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις Σερβίας-Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Κατασκοπεία, Σερβία, Σκόπια,

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας, όπου συνήλθαν ηγέτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων, με την πρωθυπουργό της Σερβίας, στον απόηχο της κρίσης στις σχέσεις Σκοπίων – Βελιγραδίου, με αφορμή καταγγελίες της σερβικής πλευράς περί κατασκόπευσης της πρεσβείας της στην ΠΓΔΜ.

Ερωτηθείς επ’ αυτού, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι ήταν μία ευχάριστη συνάντηση και ότι έλαβε πρόσκληση από την Άνα Μπρνάμπιτς να επισκεφθεί επίσημα το Βελιγράδι, κάτι που θα πράξει πιθανότατα τον Νοέμβριο, μετά τις δημοτικές εκλογές στην χώρα του.

Πρόσθεσε δε ότι μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, η επόμενη συνάντηση θα έχει τη μορφή της κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.

Καταλήγοντας δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ και η Σερβία έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και εκτίμησε ότι η τελευταία κρίση «ανήκει στο παρελθόν».

Σημειώνεται επ΄ αυτού ότι το προσωπικό της σερβικής πρεσβείας επέστρεψε ήδη στα Σκόπια, πλην της πρέσβεως, η οποία αναμένεται να επανέλθει στο πόστο της εντός των επόμενων ωρών μετά την εκτόνωση της κρίσης.

Σχετικά άρθρα