Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στα νότια της Ράκα – Ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)

Άγριες μάχες στα νότια της Ράκα – Ο συριακός στρατός αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, εξαπέλυσαν μεγάλη αντεπίθεση στα νότια της επαρχίας της Ράκα το πρωί της Παρασκευής, για να ανακαταλάβουν τα χωριά που τους πήρε το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη, σκοτώνοντας 100 περίπου Σύρους στρατιώτες.

Επικεφαλής της επίθεσης είναι οι “Δυνάμεις Τίγρεις”, καταδρομείς του συριακού στρατού, που επιτέθηκαν με ορμή στις θέσεις των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας πολλούς.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, οι κυβερνητικοί πήραν πίσω το 80% των εδαφών που έχασαν την Πέμπτη.

Από τη μεριά του το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε το πρωί της Παρασκευής στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη.

Στις εικόνες βλέπουμε πολλά οχήματα των τζιχαντιστών, τανκς και άλλα βαριά όπλα, όπως και τα λάφυρα που πήραν από τους Σύρους στρατιώτες.

Στην κεντρική φωτογραφία (πάνω), βλέπετε τους Σύρους στρατιώτες που συμμετέχουν στην αντεπίθεση. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, ο συριακός στρατός μετακινείται με ό,τι όχημα βρει διαθέσιμο, όπως ΙΧ και φορτηγά, ενώ οι άνδρες δεν έχουν κοινή στολή.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τη μάχη που δόθηκε την Πέμπτη:

Σχετικά άρθρα