Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός αναρχικός σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα (φωτο+βίντεο)

Αμερικανός αναρχικός σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αναρχία, Αναρχικοί, Βίντεο, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ο 28χρονος Αμερικανός αναρχικός Ρόμπερτ Γκροντ (Robert Grodt), που πολεμούσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πολιορκία της Ράκα ως εθελοντής με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έπεσε νεκρός στις 5 Ιουλίου στο πεδίο της μάχης.

Ο Ρόμπερτ Γκροντ, που είχε πάρει το πολεμικό ψευδώνυμο Ντεμχάτ, είχε καταγωγή από την Καλιφόρνια.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός από την οικογένειά του, που τον ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκροντ ζούσε στη Νέα Υόρκη και εντάχθηκε στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των SDF, πριν από πέντε μήνες.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του σε κουρδικά Μέσα, έμαθε για την κουρδική αντίσταση στους τζιχαντιστές το 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος πολιορκούσε την Κόμπανι.

Όταν ένας κολλητός του φίλος αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία και να πολεμήσει μαζί με τους Κούρδους, αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά του.

“Το συζήτησα με τη σύντροφό μου και την οικογένειά μου στο στυλ “θα πάω στη Συρία, είναι κάτι για το οποίο νοιάζομαι”. Στη συνέχεια έκανα επαφή με τις YPG. Είχα φίλους που με συμβούλεψαν ακριβώς τι έπρεπε να κάνω και άρχισα να το σχεδιάζω. Και έτσι εμφανίστηκα εδώ πριν πέντε μήνες”, είχε πει.

Πολλοί ξένοι εθελοντές σκοτώθηκαν πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος μέσα από τις γραμμές των YPG. Ο Ρόμπερντ Γκροντ όμως είναι ο πρώτος δυτικός εθελοντής που σκοτώνεται στην πολιορκία της Ράκα.

Ο Ρόμπερτ Γκροντ ήταν γνωστός στους κύκλους των Αμερικανών αναρχικών και είχε συμμετάσχει στα κινήματα κατάληψης της Γουόλ Στριτ που εκδηλώθηκαν την ίδια εποχή με τους δικούς μας Αγανακτισμένους.

Ο Ρόμπερτ Γκροντ με τη σύντροφό του Κάιλι Ντέτρικ γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στο κίνημα Occupy Wall Street.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Γκροντ δεν είχε κάποια στρατιωτική εκπαίδευση πριν μεταβεί στη Συρία. Ωστόσο, επέλεξε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του πιο επικίνδυνου πολέμου στον κόσμο.

Ο Γκροντ γνώρισε τη σύντροφό του και μητέρα της κόρης του, Κάιλι Ντέτρικ, όταν την “ψέκασε” η Αστυνομία με σπρέι πιπεριού σε μια διαδήλωση του κινήματος Occupy Wall Street τον Σεπτέμβριο του 2011. Το ιδιαίτερα αγωνιστικό ζευγάρι έγινε “σύμβολο” μεταξύ των Αμερικανών αναρχικών και υπάρχουν πάμπολλα δημοσιεύματα από τις δράσεις τους πριν έξι χρόνια.

Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το βίντεο που γύρισε ο Γκροντ με το τελευταίο μήνυμά του σε περίπτωση που σκοτωθεί. Σε αυτό λέει στους δικούς του ανθρώπους:

“Θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπώ όλους και είναι πολλά που δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια”.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στην τετράχρονη κόρη του Τίγκαν, λέει: “Στην κόρη μου θέλω να πω, συγγνώμη που δεν είμαι εκεί”…

Δείτε το τελευταίο βίντεο του Ρόμπερντ Γκροντ όπως αναρτήθηκε από το γραφείο Τύπου των YPG:

Σχετικά άρθρα