ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα “κομμάτια” από βομβιστική ενέδρα άλλων τζιχαντιστών (φωτο)

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα “κομμάτια” από βομβιστική ενέδρα άλλων τζιχαντιστών (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές στη Συρία όταν δεν μάχονται ενάντια στους Κούρδους ή στη συριακή κυβέρνηση περνάνε τον καιρό τους με το να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Στην υπό τζιχαντιστικό έλεγχο επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση του Λεβάντε), προσπαθεί να ελέγξει όλη την περιοχή για να εγκαθιδρύσει το εμιράτο της.

Οι άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που “συμβιώνουν” στην ίδια επαρχία αντιδρούν, με αποτέλεσμα οι ένοπλες συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις να είναι σε ημερήσια διάταξη.

Την Τρίτη ένα φορτηγάκι (τύπου “αγροτικού”) με τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα έπεσε σε ενέδρα της αντίπαλης οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ (Συριακής Λεγεώνας).

Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε κρυφτεί στην άκρη του δρόμου ενεργοποιήθηκε μόλις πέρασε από δίπλα του, με αποτέλεσμα τρεις τρομοκράτες να σκοτωθούν και το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η Φαϊλάκ Αλ Σαμ είναι μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων, πολλές σχετίζονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υποστηρίζεται από την Τουρκία. Η συνολική της δύναμη υπολογίζεται σε 4.000 άνδρες.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ από την άλλη, δηλαδή η Αλ Κάιντα, έχει συγκεντρώσει στη Συρία μια δύναμη περίπου 50.000 μουτζαχεντίν και από τους ψύχραιμους αναλυτές κρίνεται πλέον ως μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα