Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανεπιστημιακός στα Σκόπια: Να γκρεμίσουμε τα αγάλματα του Αλέξανδρου – Δεν είναι εθνικά μας σύμβολα

Πανεπιστημιακός στα Σκόπια: Να γκρεμίσουμε τα αγάλματα του Αλέξανδρου – Δεν είναι εθνικά μας σύμβολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Την κατεδάφιση όλων των αγαλμάτων και των προσόψεων των ψευτονεοκλασικών κτιρίων που έχτισε ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος) στα Σκόπια, την επανεκλογή των δικαστών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, των αμβλώσεων και της πορνείας, πρότεινε ο Σκοπιανός καθηγητής Πανεπιστημίου, Λιούμπομιρ Φερσκόφσκι.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του, από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια θα πρέπει να είναι η κατεδάφιση των κατασκευασμάτων του Γκρουέφσκι, που είχε ονομάσει πρόγραμμα “Σκόπια 2014” και κέρδισε επάξια από τον διεθνή Τύπο τον τίτλο της “πιο κιτς πρωτεύουσας της Ευρώπης”.

«Πρέπει να κατεδαφίσει άμεσα η κυβέρνηση τα διάφορα αγάλματα και τις προσόψεις [στα κτίρια] που έγιναν με το πρόγραμμα “Σκόπια 2014”.

»Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα, αναφέρομαι, επίσης, στην κατεδάφιση της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου, την πρόσοψη στο κυβερνητικό κτίριο, και το βαρβαρικό μέρος του Ταχυδρομείου», γράφει ο Φερσκόφκσι σε άρθρο του που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα