Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμβαίνει στο Κατάρ – Θέλουν να “φάνε” τον εμίρη και τώρα “ανακάλυψαν” την τρομοκρατία

Τι συμβαίνει στο Κατάρ – Θέλουν να “φάνε” τον εμίρη και τώρα “ανακάλυψαν” την τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Αμπντουλάχ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλαμιστές, Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί,

Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κρίση στη Μέση Ανατολή. Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αυτό που επιχειρείται είναι η ανατροπή του νυν εμίρη της χώρας, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος θεωρείται υποχείριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη Σαουδική Αραβία ο τρίτος βασικός υποστηρικτής των τζιχαντιστών. Ωστόσο, προφανώς και η Σαουδική Αραβία “καίει” τον εμίρη του Κατάρ, για να βγει η ίδια από το κάδρο, ενώ κανείς δεν ξέρει εάν οι κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατίας από το Κατάρ ακουμπήσουν και τον Ερντογάν.

Η Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος για εμάς στην Ελλάδα) ξεκίνησε με την είδηση ότι τέσσερις αραβικές χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν για υποστήριξη οργανώσεων της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν είναι οι τέσσερις χώρες που απομονώνουν τη “χώρα τρομοκράτη” Κατάρ, όπως το καταγγέλλουν.

Η εξέλιξη αυτή, που ήδη ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς, δεν έπεσε ως “βόμβα” -τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις.

Η δραματική αλλαγή στις διπλωματικές σχέσεις έρχεται μετά μια διαρροή μηνυμάτων μεταξύ του Πρεσβευτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΗΠΑ, Γιούσεφ Αλ Οτάιμπα, με κορυφαία στελέχη της διακυβέρνησης Ομπάμα, τον Έλιοτ Άμπραμς και έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διακυβέρνησης Τζορτζ Μπους που είναι δημοφιλής σε κύκλους προσκείμενους στον Ντόναλντ Τραμπ. Στα email φαίνεται ο Οτάιμπα να επικοινωνεί με τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μπομπ Γκέιτς.

Η διαρροή των email αποσκοπεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αμερικάνικη HuffPost, στην αποκάλυψη πώς ξένες δυνάμεις με χρήματα προσπάθησαν να καθοδηγήσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική εις βάρος των ΗΠΑ και στο “κάρφωμα” του Κατάρ ως μιας χώρας που υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

Για παράδειγμα, σε email με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015, που στέλνει ο Οτάιμπα στον Άμπραμς, αναφέρεται ότι ο Κατάρ αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου υποστηρίζοντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υπονομεύει την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Όταν ο πρώην εμίρης του Κατάρ καταγγέλλει τον νυν εμίρη και γιο του για υποστήριξη των τζιχαντιστών

Στις 18 Απριλίου μόνο το TRIBUNE ασχολήθηκε με το θέμα: Στα πρόθυρα πραξικοπήματος το Κατάρ – Ο πρώην εμίρης έτοιμος να «φάει» τον νυν εμίρη

Τότε γράφαμε:

Δυτικά Μέσα μεταδίδουν ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική κρίση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκκολαπτόμενο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί (βασίλεψε από τις 27 Ιουνίου 1995 έως και τις 25 Ιουνίου 2013), είχε κάποια «εμπιστευτικά» τηλεφωνήματα με τον 29χρονο έβδομο γιο του, Αμπντουλάχ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, αναπληρωτή και διάδοχο εμίρη του Κατάρ.

Εμίρης του Κατάρ είναι ο 36χρονος Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, τέταρτος γιος του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που βασιλεύει στο Κατάρ από τις 25 Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί ανησυχεί ότι ο πατέρας του συνωμοτεί με τον ετεροθαλή αδελφό και διάδοχό του να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης δεν έχει σχέσεις με τον γιο εμίρη κι από την ημέρα που του παρέδωσε τον θρόνο ζει στο Λονδίνο.

Ο Ταμίμ έχει βάσιμους λόγους να φοβάται ότι ο πατέρας του ετοιμάζει πραξικόπημα για να τον ρίξει και να τοποθετήσει στη θέση του τον Αμπντουλάχ.

Όλη αυτή η ίντριγκα, που έχει διαρρεύσει και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λέγεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας.

Η εξουσία στο πάμπλουτο αραβικό κρατίδιο του Κατάρ, των 2.576.181 κατοίκων, είναι μοιρασμένη στα τρία.

Ένα μέρος έχει ο εμίρης Ταμίμ, ένα άλλο το έχουν οι θείοι του και φυσικά ο τρίτος πόλος είναι ο εκθρονισμένος πατέρας του, που είναι μόλις 65 ετών και δεν το έχει «χωνέψει» που αναγκάστηκε να αφήσει τον θρόνο πριν 4 χρόνια.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσπαθεί να πείσει τις δυτικές δυνάμεις να πάψουν να υποστηρίζουν τον γιο του Ταμίμ και να αναγνωρίσουν τον άλλο του γιο, τον Αμπντουλάχ, ως εμίρη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν δίστασε να «δώσει» τον Ταμίμ αποκαλύπτοντας έγγραφο σχετικά με την εμπλοκή του στα εσωτερικά άλλων αραβικών χωρών, βοηθώντας την τρομοκρατία και υποστηρίζοντας εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Επίσης αποκάλυψε και μια έκθεση σχετικά με την υγεία του γιου του, σύμφωνα με την οποία υποφέρει από ψυχολογικό στρες και για αυτό έχει ολόκληρη ιατρική ομάδα μέσα στο παλάτι.

Λέγεται ακόμα ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσέφερε γενναία ποσά σε κάποιες δυτικές εφημερίδες για να δημοσιεύσουν τις αποκαλύψεις σχετικά με την υποστήριξη του εμίρη Ταμίμ στην τρομοκρατία.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι το Κατάρ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πραξικοπήματος.

Το Κατάρ απομονώνεται ως χώρα τρομοκράτης

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη διακοπή των σχέσεών τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η συντονισμένη αυτή κίνηση συνιστά τη δραματική κλιμάκωση μιας διένεξης αναφορικά με την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα και προσθέτει κατηγορίες ότι η Ντόχα υποστηρίζει ακόμη και την ατζέντα του περιφερειακού αντιπάλου, του Ιράν.

Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις και διαδίδει τη βίαιη ιδεολογία τους.

«Το Κατάρ εναγκαλίζεται πολλές τρομοκρατικές και σεχταριστικές οργανώσεις που έχουν στόχο να διαταράξουν τη σταθερότητα στην περιοχή, περιλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, της ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και της Αλ Κάιντα, και προωθεί διαρκώς το μήνυμα και τις μηχανορραφίες αυτών των οργανώσεων μέσω των μέσων ενημέρωσής του», μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στη δήλωση κατηγορείται επίσης το Κατάρ ότι υποστηρίζει εξοπλισμένους από το Ιράν σιίτες στην ανατολική σαουδαραβική επαρχία Κατίφ και στο Μπαχρέιν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Κατάρ στις ανακοινώσεις, αλλά η συγκεκριμένη χώρα έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία ή το Ιράν.

Μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεών της, η Αίγυπτος, η πιο πολυάνθρωπη χώρα του αραβικού κόσμου, αναφέρει πως η πολιτική του Κατάρ «απειλεί την αραβική εθνική ασφάλεια και σπέρνει τους σπόρους της σύγκρουσης και της διαίρεσης μέσα στις αραβικές κοινωνίες βάσει ενός εσκεμμένου σχεδίου που έχει στόχο την ενότητα και τα συμφέροντα του αραβικού έθνους».

Σαουδική Αραβία:

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις και όλες τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με το Κατάρ, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία για να προστατευθεί το βασίλειο από «την τρομοκρατία» και «τον εξτρεμισμό».

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως το Ριάντ αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις με το Κατάρ «ασκώντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα τα οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο» και για «την προστασία της εθνικής ασφάλειας από τους κινδύνους της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Η Σαουδική Αραβία «προέτρεψε όλες τις αδελφές χώρες και εταιρείες να πράξουν το ίδιο», δηλαδή να διακόψουν κάθε σχέση με τη Ντόχα.

Μπαχρέιν:

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις του με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία καθώς και ότι επεμβαίνει στις εσωτερικές του υποθέσεις.

Μια σύντομη ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν αναφέρει ότι το βασίλειο, στενός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, θα διακόψει επίσης κάθε αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση με το Κατάρ και δίνει στους υπηκόους του που βρίσκονται στην επικράτεια του Κατάρ προθεσμία διάρκειας 14 ημερών προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή.

Αίγυπτος:

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ, κατηγορώντας το κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο, θα διακοπούν όλες οι αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις με το Κατάρ για να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Εμιράτα:

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει τον εξτρεμισμό και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Τα Εμιράτα έδωσαν στους διπλωμάτες τους 48 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ αιτιολόγησαν την απόφασή τους αυτή υποστηρίζοντας ότι η Ντόχα «υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και εναγκαλίζεται τρομοκρατικές, εξτρεμιστικές και σεκταριστικές οργανώσεις», μετέδωσε το WAM.

Το Κατάρ εκτός του Αραβικού Συνασπισμού στην Υεμένη

Ο Αραβικός Στρατιωτικός Συνασπισμός, που πραγματοποιεί επέμβαση στην Υεμένη υπό σαουδαραβική διοίκηση, ανακοίνωσε στη συνέχεια τον αποκλεισμό του Κατάρ από τον Συνασπισμό αυτό εξαιτίας της «υποστήριξής του στην τρομοκρατία».

Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, χώρες που είναι όλες μέλη του συνασπισμού, μόλις ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ.

Το Κατάρ διαμαρτύρεται

Το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του, εξαιτίας της υποστήριξης που η Ντόχα κατηγορείται ότι προσφέρει στην τρομοκρατία.

«Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο εδρεύει στη Ντόχα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι αποφάσεις «δεν θα επηρεάσουν την ομαλή διαβίωση πολιτών και κατοίκων».

Η κρίση ακουμπά και τον Ερντογάν;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι “κολλητός” με τον εμίρη του Κατάρ. Έχουν εξαιρετικές σχέσεις και από κοινού υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία και αλλού.

Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη μεταξύ τους, που όπως έγινε γνωστό πριν ένα μήνα ο εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι ονόμασε το νέο του άλογο… «Ερντογάν».

Το άλογο κόστισε στον Εμίρη του Κατάρ κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο «Ερντογάν», το άλογο, είναι τριών ετών και αναμενόταν να συμμετάσχει σε αγώνες φέτος.

Διαβάστε επίσης για να έχετε εικόνα:

1. Το Κατάρ πρόθυμο να δώσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στους τζιχαντιστές

2. Wikileaks: Η Κλίντον γνώριζε ότι Σ. Αραβία και Κατάρ χρηματοδοτούσαν τζιχαντιστές

3. Με χρήματα από το Κατάρ πληρώνονταν τα χειρουργεία των τζιχαντιστών

4. Καταριανός υπουργός «καρφώνει» Σ. Αραβία και Εμιράτα για το πραξικόπημα στην Τουρκία

5. Ο Εμίρης του Κατάρ στην Κωνσταντινούπολη – Σχεδιάζουν την εισβολή στη Συρία

Τα βασικά γεγονότα που οδήγησαν στην κρίση μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών του χωρών του Κόλπου:

20 Μαΐου: Το Κατάρ ανακοινώνει ότι είναι θύμα μιας «ψευδούς» εκστρατείας που τον κατηγορεί ότι «στηρίζει» την τρομοκρατία, λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία.

21 Μαΐου: Ο εμίρης του Κατάρ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι συνομιλεί με τον Τραμπ στο Ριάντ.

24 Μαΐου: Το Κατάρ ανακοινώνει ότι το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από μια άγνωστη οντότητα» και ότι «ψευδείς» δηλώσεις αποδόθηκαν στον εμίρη της χώρας.

Μεταξύ των θεμάτων στα οποία φέρεται να αναφέρθηκε ο εμίρης είναι το Ιράν, η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Τις δηλώσεις αυτές διέψευσε η Ντόχα, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την κυβερνοπειρατεία, όμως παρόλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης του Κόλπου τις μεταδίδουν.

25 Μαΐου: «Το Κατάρ διχάζει τους Άραβες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων al Bayane, ενώ η σαουδαραβική εφημερίδα Al Hayat γράφει ότι οι δηλώσεις που αποδίδονται στον Αλ Θάνι «προκάλεσαν αγανάκτηση σε μεγάλη κλίμακα».

25 Μαΐου: Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντεράχμαν Αλ Θάνι καταγγέλλει «μια εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης εχθρική προς το κράτος του Κατάρ», την οποία το εμιράτο «θα αντιμετωπίσει».

28 Μαΐου: Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άνουαρ Γκάργας δηλώνει ότι οι μοναρχίες του Κόλπου «περνούν μια νέα, μεγάλη κρίση» και καλεί το Κατάρ, χωρίς να το αναφέρει ονομαστικά, «να αλλάξει στάση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια».

2 Ιουνίου: Μια επίσημη πηγή από τη Ντόχα αναφέρει ότι Αμερικανοί ερευνητές του FBI βοηθούν το Κατάρ να εντοπίσει την προέλευση «της κυβερνοπειρατίας».

5 Ιουνίου: Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διακόπτουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει «την τρομοκρατία».

Τα μέτρα που έλαβαν οι αραβικές χώρες του Κόλπου κατά της Ντόχα

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διέκοψαν σήμερα τις διπλωματικές τους σχέσεις το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι «στηρίζει την τρομοκρατία», και έλαβαν μια σειρά μέτρων με σκοπό να το απομονώσουν.

– Άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ: το Μπαχρέιν, και τα ΗΑΕ ζήτησαν από τους διπλωμάτες τους να εγκαταλείψουν τη Ντόχα εντός 48 ωρών. Το 2014 Ριάντ, Μανάμα και Αμπού Ντάμπι είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους από τη Ντόχα για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη που προσέφερε το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

– Κλείσιμο του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και των ΗΑΕ στην αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, αναστολή των αεροπορικών και ναυτικών συνδέσεων μαζί του μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Οι εταιρείες Etihad, Emirates και flydubai αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς τη Ντόχα από αύριο το πρωί. Η Qatar Airways ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, η εθνική εταιρεία της οποίας Saudi έλαβε ανάλογο μέτρο.

– Κλείσιμο των χερσαίων συνόρων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

– Απαγόρευση στους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν να μεταβούν στο Κατάρ.

– Οι πολίτες του Κατάρ, επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι στις τρεις αυτές χώρες, θα πρέπει να αναχωρήσουν σε διάστημα 14 ημερών. Το μέτρο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία για ελεύθερη μετακίνηση στο εσωτερικό των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG: Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Κουβέιτ, Ομάν και Κατάρ).

-Μόνο οι προσκυνητές από το Κατάρ επιτρέπεται να μεταβαίνουν στη Σαουδική Αραβία για να επισκεφθούν τους ιερούς μουσουλμανικούς τόπους

Διαβάστε πατώντας εδώ τη συνεχή ροή ειδήσεων σχετικά με το Κατάρ

Σχετικά άρθρα