Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία σε “ελληνική γραμμή”: Καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια

Η Βουλγαρία σε “ελληνική γραμμή”: Καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Σκόπια,

Αφού πρώτη η Ελλάδα δήλωσε ότι δεν θα γίνει ανεκτή από την Αθήνα καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, θέση με την οποία συμφώνησαν και οι ΗΠΑ, ήρθε και η Βουλγαρία να συνταχθεί στην ίδια γραμμή.

Η Βουλγαρία είναι σταθερά ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων στη νοτιοανατολική Ευρώπη και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes αναφερόμενο σε ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

«Η θέση της Βουλγαρίας, σχετικά με το απαραβίαστο των συνόρων, βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Η απόφαση της Εθνοσυνέλευσης στις 28 Απριλίου είναι μια επιβεβαίωση ότι η θέση μας εκφράζει την υποστήριξη της εθνικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας των Σκοπίων», αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βεβαίως επειδή η Βουλγαρία δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, αυτή την έχει μόνο η Ελλάδα, περιορίζεται σε αυτή τη δήλωση.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, ο ισχυρός στρατιωτικά προμαχώνας της Δύσης και είναι προς το συμφέρον των Βαλκάνιων να συμπλέουν με την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα