Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πιάστηκαν” 15 ύποπτοι για το “ντου” στη Βουλή των Σκοπίων – “Είναι αθώοι” λέει το VMRO

“Πιάστηκαν” 15 ύποπτοι για το “ντου” στη Βουλή των Σκοπίων – “Είναι αθώοι” λέει το VMRO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Επικαλούμενα ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών στα Σκόπια και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης των Σκοπίων, τοπικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει προανάκριση κατά 15 ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την τέλεση των αδικημάτων της “συμμετοχής σε όχλο που εμποδίζει δημόσιο υπάλληλο στην εκτέλεση των καθηκόντων του” και της “συμμετοχής σε όχλο που διαπράττει ποινικά αδικήματα”, κατά τα επεισόδια στο κοινοβούλιο της χώρας το βράδυ της 27ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τις σκοπιανές ιστοσελίδες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών των Σκοπίων στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τα 15 άτομα που ερευνώνται για τα επεισόδια, σε πέντε έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης διάρκειας οκτώ ημερών, ένα άτομο έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε δύο έχει απαγορευτεί η απομάκρυνση από τον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Εισαγγελία Σκοπίων έχει ανακρίνει μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων και μέλη της Αστυνομίας, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

Το δεξιό εθνικιστικό ψευδομακεδονικό VMRO-DPMNE, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους θεσμούς, στην προσπάθειά τους να επιδείξουν άμεσα αποτελέσματα σχετικά με τα γεγονότα της 27ης Απριλίου, να μην προβαίνουν «σε προσαγωγές αθώων ατόμων, που ούτε άσκησαν βία, ούτε διέπραξαν κάποιο ποινικό αδίκημα».

Το VMRO υπογραμμίζει, επίσης, ότι πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ, αφενός, της εισόδου των αγανακτισμένων πολιτών στο κοινοβούλιο και, αφετέρου, της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

Επικαλούμενη “πληροφορίες του κόμματος”, η ανακοίνωση σημειώνει ότι ορισμένοι από τους προσαχθέντες τέθηκαν υπό κράτηση εξαιτίας φραστικών απειλών που διατύπωσαν, χωρίς να έχουν ασκήσει φυσική βία.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια της 27ης Απριλίου προκάλεσαν την αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Αγκίμ Νουχίου, που προέρχεται από το κόμμα DUI της αλβανικής μειονότητας και τον επικεφαλής της Αστυνομίας, Μίτκο Τσάβκοφ, που προέρχεται από το δεξιό-εθνικιστικό VMRO-DPMNE.

Ο ΥΠΕΣ Νουχίου επέρριψε στον Τσάβκοφ τις ευθύνες για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εισβολή των διαδηλωτών στο κοινοβούλιο και να προστατεύσει τους βουλευτές που δέχθηκαν επίθεση, ενώ ο Τσάβκοφ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SITEL, απέρριψε τις κατηγορίες και άφησε να εννοηθεί ότι ο Νουχίου γνώριζε την πρόθεση του σοσιαλδημοκρατικού SDSM και των αλβανικών κομμάτων να προχωρήσουν στην εκλογή Προέδρου της Βουλής το βράδυ της 27ης Απριλίου, αλλά δεν ενημέρωσε την Αστυνομία προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, όπως αναφέρει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος BESA, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ζήτησε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου και προανήγγειλε ότι θα υποβάλει σχετικό αίτημα στον νέο Πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, «που απολαμβάνει της αναγνώρισης της διεθνούς κοινότητας».

Σχετικά άρθρα