Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κλάμα” ο Πρόεδρος των Σκοπίων: “Ο Παυλόπουλος αντιμετωπίζει τη χώρα μου ως σάκο του μποξ”

“Κλάμα” ο Πρόεδρος των Σκοπίων: “Ο Παυλόπουλος αντιμετωπίζει τη χώρα μου ως σάκο του μποξ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Σκόπια,

Ο πρόεδρος του πολυεθνικού κρατιδίου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, παραχώρησε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση της Κροατίας, HRT, και δεν παρέλειψε να “κλαφτεί” για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Ελλάδα στο κράτος απάτη του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει τα Σκόπια για “σάκο του μποξ”.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την ονομασία και ευρύτερα τις σχέσεις Ελλάδας-πΓΔΜ, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε κάθε δημόσια εμφάνισή, του αντιμετωπίζει την πΓΔΜ ως σάκο του μποξ.

Επίσης, σημείωσε ότι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια κινούνται πολύ αργά, ότι οι προκαταλήψεις εξακολουθούν να υφίστανται κι ότι η πΓΔΜ δεν συνιστά απειλή για κανέναν.

Ο Πρόεδρος του ταλαίπωρου βουλγαροαλβανικοσερβικοβλαχικοτσιγγανικού κρατιδίου (που θέλει να παριστάνει την αρχαία Μακεδονία του Φιλίππου) σημείωσε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών Ελλάδας και Σκοπίων, ωστόσο η παλαιά ελίτ και η παλαιά γενιά πολιτικών στην Ελλάδα δεν επιτρέπει αυτή η πραγματικότητα να βρει την αντανάκλασή της στο επίπεδο της πολιτικής.

Δηλαδή τι θεωρεί; Ότι υπάρχουν νέοι Έλληνες πολιτικοί που θα αναγνωρίσουν τη “μαϊμουδοχώρα” του ως “Μακεδονία”;

Ή μήπως θεωρεί ότι είναι θέμα “παλαιάς γενιάς” η άρνηση των Ελλήνων να εκχωρήσουν ιστορία, πολιτισμό και ταυτότητα σε μια χούφτα ταλαίπωρους που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου;

Το να αρνείται την πραγματικότητα ο Γκιόργκι Ιβάνοφ το μόνο που καταφέρνει είναι να διαιωνίζει τη δυστυχία του λαού του. Όσο αυτοί θα ισχυρίζονται ότι είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδου, τόσο θα οδεύουν προς την εξαφάνισή τους.

Είναι κλέφτες, ψεύτες, απατεώνες και κανείς λωποδύτης δεν είναι ηθικό να δικαιώνεται. Έχουν ταυτότητα, είναι Βούλγαροι, ή εάν δεν θέλουν να είναι Βούλγαροι και προτιμούν να παριστάνουν τους Μακεδόνες τότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να βγουν και να ομολογήσουν ότι είναι Έλληνες σλαβόφωνοι. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα τους αναγνώριζε και θα τους προστάτευε.

Η εμμονή τους ότι αποτελούν ένα ιδιαίτερο έθνος και μάλιστα καπηλευόμενοι ελληνική ιστορία και ταυτότητα είναι αδιέξοδη. Δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμα;

Στη συνέχεια ο Ιβάνοφ, όπως όλοι οι γλοιώδεις “μάγκες” των Βαλκανίων, άρχισε να πουλά “εκδούλευση” στην Ελλάδα.

«Κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, όταν η Ελλάδα δεν ήταν παρούσα στις συναντήσεις της ομάδας Visegrad, εγώ εκπροσώπησα και υπερασπίστηκα τα ελληνικά συμφέροντα και ζήτησα να βοηθηθεί η Ελλάδα σε σχέση με την μεταναστευτική κρίση. Που σημαίνει ότι δημιουργείται μία νέα πραγματικότητα, που είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν», είπε και να μην ξεχάσουμε να του στείλουμε μια ανθοδέσμη με τις ευχαριστίες μας.

Επίσης, επισήμανε ότι τα Βαλκάνια έχουν ανάγκη τη δύναμη του ανοιχτού χώρου που προσφέρει ο εξευρωπαϊσμός, διότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ευημερία.

Δεν είναι πράγματι εντυπωσιακό ο περίκλειστος περιθωριοποιημένος εθνικιστής να αγορεύει περί… εξευρωπαϊσμού και να κάνει και κήρυγμα;

Σημείωσε ότι όταν τα Βαλκάνια κλείνονται εντός των γεωγραφικών τους ορίων δημιουργούνται προκαταλήψεις, φόβοι και προκύπτουν ζητήματα, όπως συμβαίνει σήμερα.

«Είμαστε θύματα αυτού του κλεισίματος. Από το ζήτημα της διαφοράς για το όνομα πήγαμε στο θέμα της ταυτότητας. Αμφισβητείται το “μακεδονικό” έθνος, η “μακεδονική” γλώσσα, η “μακεδονική” ταυτότητα. Θέλουν να αλλάξουν ακόμα και το domain στο διαδίκτυο, επειδή είναι το ΜΚ. Μπορείτε να φανταστείτε που πάει η δουλειά».

Η “δουλειά” πάει κακόμοιρε να πάψεις να υποκρίνεσαι κάτι που δεν είσαι.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Απόφαση 817 του ΣΑ ΟΗΕ αναφέρει πως υπάρχει μία διαφορά σχετικά με το όνομα της χώρας και ότι η διαφορά αυτή πρέπει να λυθεί, όχι ότι η χώρα είναι υποχρεωμένη να αλλάξει όνομα.

«Όμως, όταν έπρεπε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, παρεμποδιστήκαμε. Γι’ αυτό παραπέμψαμε την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και λάβαμε την ετυμηγορία. Τώρα κανείς δεν σέβεται αυτήν την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου, που λέει ότι η Ελλάδα παραβίασε μία συμφωνία, που είχε γίνει εθελοντικά αποδεκτή και η οποία συνιστά διεθνή πράξη, επειδή έχει κατατεθεί στα ΗΕ. Και τώρα, για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης κατηγορείται η “Μακεδονία”. Δηλαδή, σας βάζουν κάτω από το νερό και σας κατηγορούν ότι ευθύνεστε που πνίγεστε», είπε ο κλέφτης που φωνάζει για να… φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Αμετανόητος βλαξ…

Σχετικά άρθρα