Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βρήκαν “φιρμάνι” ότι είχαν βοηθήσει οικονομικά την Ολλανδία το 1916

Οι Τούρκοι βρήκαν “φιρμάνι” ότι είχαν βοηθήσει οικονομικά την Ολλανδία το 1916
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπιναλί Γιλντιρίμ, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ολλανδία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Ο δημοτικός σύμβουλος του μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης και αντιδήμαρχος της γνωστής περιοχής του Μπεσίκτας Χουσεΐν Αβνί Σιπάχι, όπως έγραψε η «Χουριέτ», θα προχωρήσει στο σφάξιμο μιας αγελάδας του, ολλανδικής φυλής, ως… αντίποινα στην ενέργεια των ολλανδικών Αρχών να απαγορεύσουν την επίσκεψη στη χώρα Τούρκων υπουργών.

Όπως είπε στη συνεδρίαση του συμβουλίου, θα σφάξει το ζωντανό μέσα στην άνοιξη στο κτήμα του στο Εμιρλί, ενώ κάλεσε και τους άλλους συμβούλους να συμμετάσχουν στο γεύμα της ολλανδικής αγελάδας.

Την ίδια ώρα, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε στη δημοσιότητα οθωμανικά αρχεία που δείχνουν ότι πριν από 101 χρόνια το οθωμανικό κράτος είχε παραχωρήσει… χρηματική βοήθεια στην Ολλανδία.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό έγγραφο, ο Σουλτάνος Μεχμέτ Ρεσάτ Χαν ο Ε’ (κεντρική φωτογραφία) το 1916 είχε παραχωρήσει οικονομική βοήθεια στην Ολλανδία ύστερα από μια μεγάλη πλημμύρα, κάτι που αποδεικνύει, όπως αναφέρει, πως το οθωμανικό κράτος ήταν εξαιρετικά ευαίσθητο απέναντι στην Ολλανδία στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Και μπορεί τα παραπάνω να κινούνται στα όρια της φαιδρότητας, όμως την ίδια ώρα μια απόφαση ενός δικαστηρίου δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας του Ερντογάν.

Δικαστήριο στην ανατολική Τουρκία επικύρωσε την ποινή φυλάκισης πέντε μηνών που επέβαλε πρωτόδικα δικαστήριο του Ντογκούμπεϊγιαζιτ στον συμπρόεδρο του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος ΗDΡ Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που είναι ήδη στη φυλακή, γιατί τον περασμένο Μάρτιο χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση ως κυβέρνηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο χαρακτηρισμός αυτός «δεν μπορεί να θεωρηθεί εντός των ορίων της ελευθερίας έκφρασης» και ότι «ανοιχτά ταπεινώνει την κυβέρνηση».

Το δικαστήριο, κάνοντας και… πολιτική, υποστηρίζει στο σκεπτικό του ότι «παρόμοιοι περιορισμοί υπάρχουν και στους νόμους της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας». Ξέχασε την… Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα