Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι διαδηλώνουν στα Σκόπια για να σώσουν τον ψευδομακεδονισμό τους

Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι διαδηλώνουν στα Σκόπια για να σώσουν τον ψευδομακεδονισμό τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Σύμφωνα με σκοπιανές ιστοσελίδες συνεχίστηκαν και την Τρίτη, για δεύτερη ημέρα, οι διαδηλώσεις στα Σκόπια, τις οποίες διοργανώνει μία νέα οργάνωση, που αποκαλείται «Για Ενιαία “Μακεδονία”».

Εκτός από τα Σκόπια, παρόμοιες διαδηλώσεις διεξήχθησαν και σε άλλες πόλεις του πολυεθνικού κρατιδίου (Πρίλεπ, Στιπ, Κουμάνοβο και Κίτσεβο).

Στη διαδήλωση στα Σκόπια συμμετείχαν μερικές χιλιάδες πολίτες.

Οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τον «ενιαίο χαρακτήρα του κράτους», ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλείται από τα «αιτήματα» των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, όπως αυτά περιέχονται στην Κοινή Διακήρυξη τριών αλβανικών κομμάτων της χώρας.

Ακόμη, οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Πρόεδρο των Σκοπίων «να σεβαστεί το Σύνταγμα» και να μην αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (στον ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού SDSM Ζόραν Ζάεφ), καθώς όπως υποστηρίζουν, το Σύνταγμα δεν προβλέπει ανάθεση δεύτερης εντολής.

Όπως μεταδίδουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στο τέλος της διαδήλωσης ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στη δημοσιογραφική ομάδα της ενημερωτικής ιστοσελίδας “A1on”, η οποία πρόσκειται στο σοσιαλδημοκρατικό SDSM.

Το επεισόδιο καταδίκασαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις του κρατιδίου, όπως και τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας (SDSM και VMRO-DPMNE).

Οι διαδηλώσεις αυτές καλύπτονται ευρέως από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο VMRO-DPMNE, ενώ τα προσκείμενα στο SDSM MME αναφέρουν ότι σε αυτές συμμετέχουν κυρίως υποστηρικτές του VMRO-DPMNE.

Σχετικά άρθρα