Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικεφαλής ΟΑΣΕ: Κυκλοφορούν 2 δισ. “βρόμικα” ευρώ στην Αλβανία – Εξαγοράζουν συνειδήσεις

Επικεφαλής ΟΑΣΕ: Κυκλοφορούν 2 δισ. “βρόμικα” ευρώ στην Αλβανία – Εξαγοράζουν συνειδήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εμπόριο Ναρκωτικών, Κάνναβη, Ναρκωτικά, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ),

Ο Επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Μπερντ Μπόιρχαρντ (Bernd Borchardt), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ora News χαρακτήρισε νόμιμη την διαμαρτυρία της αλβανικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι κατανοεί ορισμένες από τις ανησυχίες της, αλλά εκφράζει την ανησυχία του για την αποχή της από τη Βουλή, πράγμα που θα καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα φέρει πίσω τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη, σε περίπτωση που οι δύο μεγάλες παρατάξεις συμφωνήσουν και τροποποιήσουν το Σύνταγμα για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, αυτό θα ήταν κάτι νόμιμο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία εξέφρασε και την ανησυχία του για την καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης στην Αλβανία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αυξήθηκε σε σύγκριση με το 2013, και δήλωσε:

«Κυκλοφορούν περισσότερα από 2 δισεκ. ευρώ βρόμικου χρήματος. Συνεπώς, υπάρχει το ρίσκο, τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την εξαγορά βουλευτών».

Σχετικά άρθρα