Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκολα Ποπόσκι: Δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στα Σκόπια

Νίκολα Ποπόσκι: Δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νικόλα Ποπόσκι, Σκόπια,

Δύσκολο να προβλεφθεί το πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση στα Σκόπια, σύμφωνα με τον Νίκολα Πόποσκι, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε νέα προσφυγή στις κάλπες.

Το πρακτορείο ειδήσεων MIA αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, παραχώρησε συνέντευξη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κροατίας HRT, σχετικά με τις μετεκλογικές εξελίξεις στα Σκόπια.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στη συνέντευξή του ο Πόποσκι ανέφερε ότι στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα σχηματιστεί κυβέρνηση και ποια μορφή αυτή θα έχει, ή αν θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Επίσης, πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να υπάρξει μία κυβέρνηση με πολιτική εντολή, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και με βάση τις αποφάσεις της να κρίνεται κατά πόσο είναι επιτυχής ή όχι.

Ο Πόποσκι σημείωσε, ακόμα, ότι η επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών του περασμένου Δεκεμβρίου, στη βάση της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για την επίλυση της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης στην χώρα, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά ώστε να εξαλειφθούν και οι κίνδυνοι για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες εις βάρος των κυβερνήσεων του Νίκολα Γκρούεφσκι για διώξεις πολιτικών αντιπάλων και άσκηση πιέσεων στα ΜΜΕ, ο Πόποσκι ανέφερε ότι αυτές είναι “υπερβολικές” και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις Γκρούεφσκι εφάρμοσαν επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, με αποτέλεσμα αυτή να λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έξι συνεχόμενες συστάσεις για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να κριθεί, το 2008, ότι έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Αν (οι κυβερνήσεις Γκρούεφσκι) δεν ήταν επιτυχείς, αν οι δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα είχαν υποχωρήσει, τότε πώς λάβαμε τις συστάσεις αυτές, αρχής γενομένης από το 2009 και πως φθάσαμε σε σημείο, από το 2008 ακόμη, να εκτιμηθεί ότι έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ;

»Πρέπει να δούμε ποια είναι η αιτία και ποια η συνέπεια. Αν είχε κλείσει τότε το ζήτημα και η “Μακεδονία” είχε ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και είχε ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, τότε νομιμοποιούμαστε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο θα ξεσπούσε στη χώρα μία τόσο βαθιά πολιτική κρίση», ανέφερε ο Πόποσκι, σύμφωνα με το MIA.

Σχετικά άρθρα