Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταστροφικές πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία

Καταστροφικές πλημμύρες σε Σερβία και Βοσνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πλημμύρες, Σερβία,

Τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και πάνω από έναν αιώνα αντιμετωπίζουν περιοχές σε Σερβία και Βοσνία που κηρύχθηκαν την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι δύο χώρες ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

«Αυτή είναι η χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στη Σερβία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς που επισκέφτηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί και περίπου 3.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο δυτικό και στο νότιο-δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ άλλοι 200 εξακολουθούν να είναι σε επικίνδυνες περιοχές αναμένοντας βοήθεια.

Για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα και να σωθούν χιλιάδες ζωές παρενέβη ο στρατός.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην πρωτεύουσα Βελιγράδι και σε άλλες 18 πόλεις σε όλη τη χώρα.
Οι εργασίες σε δύο ορυχεία στη Σερβία έχουν διακοπείενώ η σιδηροδρομική σύνδεση προς το Μαυροβούνιο στα νοτιοδυτικά και την πόλη Νις στα νότια έχει επίσης διακοπεί.

Περίπου 100.000 νοικοκυριά στη Σερβία και 50.000 στη Βοσνία είναι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Στη γειτονική Βοσνία, πολλές πόλεις έχουν πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Μπόσνα, στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Ο στρατός έστειλε ελικόπτερα για να απομακρυνθούν δεκάδες άτομα που κινδύνευαν, ανέφερε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πολλές πόλεις όπως η πρωτεύουσα της Βοσνίας Σεράγεβο και η πόλη Τούζλα στα βορειοανατολικά, έχουν πληγεί επίσης από τις πλημμύρες.

Σχετικά άρθρα