Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαγκλαντές: 22 νεκροί από ναυάγιο στον ποταμό Μέγκνα (εικόνες)

Μπαγκλαντές: 22 νεκροί από ναυάγιο στον ποταμό Μέγκνα (εικόνες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπαγκλαντές, Ναυάγια, Φωτογραφίες,

Το τραγικό ναυάγιο που συνέβη την Πέμπτη στον ποταμό Μέγκνα του Μπανγκλαντές έχει κοστίσει έως τώρα τη ζωή σε 22 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι μετά από ολονύκτια επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης.

bag2

Το πορθμείο MV Miraz, με τουλάχιστον 200 επιβάτες, είχε αποπλεύσει από τη Ντάκα και ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή Μουνσιγκάντζ, 40 χλμ. νότια της πρωτεύουσας ενώ κατευθυνόταν στον προορισμό του, τη νότια περιοχή Σαριάτπουρ.

bag7

Οι αρχές παρέδωσαν σήμερα τις σορούς 16 θυμάτων στους συγγενείς τους. Ωστόσο δύτες του πολεμικού ναυτικού, της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής που μετείχαν στην επιχείρηση δεν κατάφεραν να ανασύρουν το βυθισμένο πλοίο, δήλωσε ο διοικητής της περιοχής Σαϊφούλ Χασάν Μπαντάλ. Χθες τα συνεργεία είχαν ανασύρει τις σορούς οκτώ θυμάτων.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση έδειχναν συγγενείς των επιβατών να περιμένουν στην όχθη του ποταμού, στο ύψος του σημείου του ναυαγίου.

bag6

Ο Μπαντάλ δήλωσε ότι επιζήσαντες του είπαν πως περίπου 100 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν και να φθάσουν στην όχθη του ποταμού και ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών του πλοίου.

Αξιωματούχος της Αρχής Θαλασσίων Μεταφορών της χώρας δήλωσε ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο καθώς ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούσε να μεταφέρει ήταν 122.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποζημίωση 1.000 δολαρίων θα δοθεί στις οικογένειες όσων χάθηκαν στη ναυτική τραγωδία.

bag4

Σχετικά άρθρα