Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί – Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες (φωτο+βίντεο)

Μακελειό στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί – Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Επίθεση Καλάσνικοφ, Καναδάς, Κεμπέκ, Τζαμί, Τρομοκρατία, Φωτογραφίες,

Mακελειό στον Καναδά, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί και οκτώ τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων που επιτέθηκαν σε τζαμί στο Κεμπέκ, στις 20:00 το βράδυ τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο τζαμί ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40 άνθρωποι που προσεύχονταν τη στιγμή που οι τρεις δράστες -σύμφωνα με μάρτυρα- εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Οι καναδικές Αρχές ενημέρωσαν ότι δύο από τους τρεις δράστες έχουν συλληφθεί, χωρίς να υπάρξει αναφορά για το αν ο τρίτος διέφυγε.

Όπως τόνισαν μάλιστα, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 20:00 τοπική ώρα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy, ενώ υπάρχει φόβος για ακόμη περισσότερους νεκρούς, αλλά και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό χαρακτηρίζοντας την επίθεση τρομοκρατική.

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέμενος έγινε στόχο και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όταν άγνωστοι άφησαν από έξω ένα κεφάλι γουρουνιού.

Εβδομάδες αργότερα, μία ισλαμοφοβική επιστολή διανεμήθηκε στην περιοχή.

 

Σχετικά άρθρα