Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε σπίτι 40 χλμ. από το Ρέινα κρυβόταν ο μακελάρης (φωτο+βίντεο)

Σε σπίτι 40 χλμ. από το Ρέινα κρυβόταν  ο μακελάρης (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιργιστάν (Κιργιζία), Κωνσταντινούπολη, Ουζμπεκιστάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρομοκρατία, Φωτογραφίες,

Στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το κλαμπ Ρέινα το οποίο αιματοκύλισε σκοτώνοντας 39 ανθρώπους , συνελήφθη ο μακελάρης το βράδυ της Δευτέρας.

Μαζί με τον Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι οι γυναίκεςείναι από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο, ενώ ο άνδρας από το Κιργιστάν.

Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Μασαρίποφ στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης, συμμετείχαν περισότεροι από 1.000 αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Μασαρίποφ τη στιγμή της σύλληψής του ήταν και ο 4χρονος γιος του με τον οποίο είχαν διαφύγει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε συγκρότημα κατοικιών. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Σχετικά άρθρα