Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το κάστρο Τζαμπάρ από το Ισλαμικό Κράτος (φωτο+βίντεο)

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το κάστρο Τζαμπάρ από το Ισλαμικό Κράτος (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν την Παρασκευή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το κάστρο Τζαμπάρ, που βρίσκεται δυτικά της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας των τρομοκρατών στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του κάστρου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί τζιχαντιστές.

Κούρδοι αντάρτες πανηγυρίζουν στα τείχη του κάστρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, τουλάχιστον 22 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στη σύντομη πολιορκία του κάστρου.

Από το κάστρο Τζαμπάρ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θεωρούν ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν απελευθερώσει και το μεγάλης στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο της Τάμπκα, στα δυτικά της Ράκα.

Το κάστρο Τζαμπάρ δεσπόζει στην αριστερή όχθη της τεχνητής λίμνης Άσαντ στην επαρχία της Ράκα.

Ο λόφος στον οποίο είναι χτισμένο, πριν δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη που τον έχει μετατρέψει πλέον σε νησάκι, είχε την εποπτεία της κοιλάδας του Ευφράτη στην περιοχή.

Το πρώτο οχυρό στο σημείο που είναι χτισμένο το κάστρο οικοδομήθηκε τον 7ο αιώνα μ.Χ. Το σημερινό κάστρο είναι χτίσμα του 1168.

Μεταξύ των ετών 1921 και του 1973, δηλαδή μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το κάστρο ήταν τουρκικός θύλακας, δηλαδή είχε παραμείνει υπό τουρκική διοίκηση παρά την ανεξαρτησία της Συρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Δείτε βίντεο που ανάρτησαν οι Κούρδοι:

Δείτε το κάστρο στο Google Earth:

Σχετικά άρθρα