Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Τουπόλεφ (φωτο και βίντεο)

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Τουπόλεφ (φωτο και βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Βίντεο, Μαύρη Θάλασσα, Μόσχα, Ρωσία, Σότσι, Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ, Φωτογραφίες,

Βρέθηκε το πρώτο «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους Tουπόλεφ (Tu-154), το οποίο κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αρμόδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το «μαύρο κουτί» αναμένεται να αποσταλεί σύντομα στη Μόσχα.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τμήμα της ουράς του αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη.

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Άμυνας.

Δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του Tu-154 από τα ραντάρ, τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ειδικοί και σχολιαστές μιλούν περισσότερο για την παλαιότητα του μοντέλου του αεροσκάφους παρά για την πιθανότητα μιας επίθεσης σε στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου.

«Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε».

Ανάμεσα στους 84 επιβαίνοντες και το οκταμελές πλήρωμα του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη δύο λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Σότσι, βρίσκονταν 64 μέλη της Στρατιωτικής Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.

Η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας πάγωσε τη Ρωσία.

Η Στρατιωτική Χορωδία Αλεξαντρόφ γνωστή για τις πολύ πετυχημένες περιοδείες της σε όλο τον κόσμο θεωρείται ένα από τα σύμβολα της χώρας, μια εθνική περηφάνια.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη Δευτέρα ημέρα πένθους «σε όλο το έδαφος της Ρωσίας» και ζήτησε τη διεξαγωγή «προσεγμένης έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια της καταστροφής».

Η τεράστια επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και τα υπόλοιποα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών, δήλωσε ο υφυπουργός ‘Αμυνας Πάβελ Ποπόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας φορούσαν σωσίβια

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλά από τα θύματα της συντριβής του Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti ότι ορισμένα από τα θύματα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια.

«Όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς» τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το υπουργείο Άμυνας και οι άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρέχουν στα μέσα ενημέρωσης διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες», πρόσθεσε.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η τελευταία απογείωση του Τουπόλεφ από το Σότσι

Σχετικά άρθρα