Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών: Οι Έλληνες είστε τα αδέλφια μας

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών: Οι Έλληνες είστε τα αδέλφια μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ίβιτσα Ντάτσιτς, Σερβία, Τέρενς Κουίκ,

Τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες χαρακτήρισαν εξαιρετικές, εξέτασαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο Σέρβος αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κατ’ ιδίαν συνάντησή που είχαν στο περιθώριο της εξαμηνιαίας συνόδου του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο στο Βελιγράδι, με θέμα τη συνεργασία των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Έλληνες είστε αδέλφια μας. Επίσης, μας ενώνει και η θρησκεία. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι σήμερα εδώ στο Βελιγράδι», είπε ο κ. Ντάτσιτς στον κ. Κουίκ, ο οποίος με τη σειρά του επισήμανε τον σημαντικό ρόλο στη γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών που παίζουν οι Έλληνες οι οποίοι ζουν κυρίως στο Βελιγράδι. Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες ζουν και επιχειρούν στη Σερβία, αλλά και στους Σέρβους που αισθάνονται, όπως είπε, ότι έχουν μέσα τους ελληνικό αίμα από την εποχή ακόμα του Ρήγα Φεραίου.

Οι επαφές Κουίκ

Ο κ. Κουίκ στο πλαίσιο της Συνόδου είχε επίσης συνομιλίες τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (για τον τελικό προϋπολογισμό του 2017 του οργανισμού) όσο και με τους ομολόγους του από τη Γεωργία, την Αρμενία και τη Βουλγαρία. Μάλιστα, ο Γεωργιανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Ζαλκανιάνι και ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Ασχότ Οβακιμιάν προσκάλεσαν τον κ. Κουίκ στις χώρες τους, όπου υπάρχει σημαντική παρουσία της ελληνικής ομογένειας, προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική της σύσφιξης των σχέσεων των απανταχού ομογενειακών οργανώσεων.

Μετά το τέλος της Συνόδου του ΟΣΕΠ, στο πρόγραμμα του κ. Κουίκ περιλαμβάνονται οι επισκέψεις στα γραφεία Ελλήνων επιχειρηματιών και ομογενών στο Βελιγράδι και στον επίσκοπο Τοπλίτσης κ. Αρσένιο, καθώς και η συνάντηση εργασίας με τα μέλη της Εθνικής Εθνοσυνέλευσης αρμόδια για τη Διασπορά. Το βράδυ θα λάβει μέρος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΕΟΤ στη σερβική πρωτεύουσα, με τη συνεργασία του αντίστοιχου σερβικού οργανισμού, με σκοπό την προώθηση του σερβικού τουρισμού στην Ελλάδα, που το 2016 ξεπέρασε στη χώρα μας τις 1 εκατ. αφίξεις.

Σχετικά άρθρα