Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στο Λονδίνο από 48ωρη απεργία στο Μετρό

Χάος στο Λονδίνο από 48ωρη απεργία στο Μετρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Λονδίνο, Μετρό, Ντέιβιντ Κάμερον,

Απεργίες στο Μετρό δεν κάνουν μόνο οι Έλληνες εργαζόμενοι, κάνουν και οι Βρετανοί συνάδελφοί τους.

Από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης το Μετρό του Λονδίνου έχει κατεβάσει ρολά λόγω 48ωρης απεργίας που κήρυξαν τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρόμων, εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια του οργανισμού να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι έτσι θα χαθούν 950 θέσεις εργασίας.

Η διοίκηση του Tube, όπως είναι γνωστός ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του Μετρό καθώς θα εξοικονομηθούν πάνω από 60 εκ ευρώ ετησίως. Επιπλέον επισημαίνουν ότι κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους τους οργανισμού δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του.

Με τη σειρά τους οι συνδικαλιστές υπογραμμίζουν «ότι κινδυνεύει η ασφάλεια του Μετρό, αν χαθούν θέσεις εργασίας» ενώ παράλληλα τονίζουν ότι «η ανάπτυξη του υπόγειου σιδηροδρόμου απαιτεί την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι περικοπές αυτών».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την απεργία «άσκοπη» και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει τις απεργίες. Ο Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους» (τα έχουμε ακούσει και εδώ αυτά).

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της πόλης «να αποφεύγουν ακόμη και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς», καθώς από νωρίς σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν φαινόμενα «έντονο συνωστισμού τόσο στις στάσεις των λεωφορείων όσο και στις πλατφόρμες του υπέργειου σιδηροδρόμου».

metro1

Πολλοί κάτοικοι της πόλης πήγαν σήμερα στην δουλειά τους είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατο ενώ πολλοί πήραν άδεια για να δουλέψουν από το σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως το μετρό του Λονδίνου μεταφέρει καθημερινά περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες.

metro2

Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες του Λονδίνου, οι απεργίες αυτές κοστίζουν στην οικονομία της βρετανικής πρωτεύουσας περίπου 60 εκ ευρώ ημερησίως.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί μια ακόμη 48ωρη απεργία από τις 11 ως τις 14 Φεβρουαρίου.

Συνεχής Ενημέρωση από twitter για την απεργία: #tubestrike

Σχετικά άρθρα