Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς οι τζιχαντιστές σκηνοθετούν ψεύτικα βίντεο με τραυματίες στο Χαλέπι (βίντεο)

Δείτε πώς οι τζιχαντιστές σκηνοθετούν ψεύτικα βίντεο με τραυματίες στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Λευκά Κράνη - Τζιχαντιστές Διασώστες, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Στα εδάφη της Συρίας που ελέγχουν οι “μετριοπαθείς” τρομοκράτες, δηλαδή οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και οι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα δηλαδή η Αλ Κάιντα, δραστηριοποιείται μια ομάδα διασωστών που ονομάζονται “Λευκά Κράνη”.

Τα “Λευκά Κράνη” δημιουργήθηκαν το 2013, έχουν ετήσιο μπάτζετ 30 εκ. δολάρια και αποτελούνται από “εθελοντές” ισλαμιστές που παίζουν τους διασώστες.

Τα “Λευκά Κράνη” εκπαιδεύτηκαν από δυτικούς και Τούρκους για να διασώζουν, υποτίθεται, τα θύματα των κυβερνητικών βομβαρδισμών.

Στην εύπιστη δυτική κοινή γνώμη εμφανίστηκαν ως οι “καλοί άγγελοι” που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να σώζουν τραυματίες μέσα από τα χαλάσματα.

Η εικόνα τους “χτίστηκε” με πολλές ηρωικές φωτογραφίες να κουβαλάνε νεκρά παιδιά και να τα δείχνουν στις κάμερες.

Ωστόσο, εδώ και καιρό έχει αποκαλυφθεί ότι οι άνδρες που συμμετέχουν στα “Λευκά Κράνη” είναι άπαντες τζιχαντιστές και λειτουργούν περισσότερο ως στρατιωτικοί νοσοκόμοι της Αλ Κάιντα παρά ως διασώστες πολιτών.

Η μεγαλύτερη όμως απάτη, σχετικά με τα “Λευκά Κράνη”, είναι ότι οι περισσότερες διασώσεις τους που βλέπουμε σε φωτογραφίες και βίντεο είναι “μούφα”, είναι ψεύτικες, είναι σκηνοθετημένες και οι τραυματίες είναι ηθοποιοί, ή τέλος πάντων ντόπιοι που παίζουν θέατρο υποκρινόμενοι τους τραυματίες.

Και φυσικά για αυτά που γράφουμε ακολουθούν αποδείξεις.

Στο επόμενο βίντεο θα δείτε τους “διασώστες” από τα “Λευκά Κράνη” να προσπαθούν να σηκώσουν από τα χαλάσματα έναν άνδρα που έχει χτυπηθεί από βομβαρδισμό. Ο τραυματίας πονά και το φωνάζει.

Αφού το γύρισμα κρίθηκε καλό και πιστευτό, “τραυματίας” και “διασώστες” έβγαλαν και μια αναμνηστική φωτογραφία.

Είναι ο ίδιος “τραυματίας” που τα πόδια του σύμφωνα με το σενάριο είχαν καταπλακωθεί από λίθους και δεν μπορούσε να σταθεί.

Είναι τόσο ανόητοι που την “αναμνηστική” φωτογραφία την ανάρτησαν οι ίδιοι στο Twitter. Είναι η ακόλουθη:

white_helmets

Αλλά και ο “τραυματίας” που επέλεξαν να παίξει τον ρόλο μόνο πολίτης δεν είναι. Είναι τρομοκράτης και έχει παίξει και σε άλλο βίντεο:

Και μια σειρά από τις εικόνες της απάτης σε περίπτωση που τα βίντεο απενεργοποιηθούν:

diasostes

Σχετικά άρθρα