Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους ισοπέδωσαν κουρδικό χωριό στη Συρία

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους ισοπέδωσαν κουρδικό χωριό στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του παραστρατιωτικοί και τζιχαντιστές που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, ισοπέδωσαν το κουρδικό χωριό Ναμάν που βρίσκεται κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Αλ Μπαμπ.

Μιντιακοί ακτιβιστές ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες από τα σπίτια του χωριού που έχουν μετατραπεί σε σωρούς ερειπίων.

naman2

Σύμφωνα με τον μιντιακό ακτιβιστή Χάμζα Χέμζε, Άραβες και Τουρκμένοι μισθοφόροι του Ερντογάν επιτέθηκαν και στο κουρδικό χωριό Σουσιγιάν -κι αυτό κοντά στην Αλ Μπαμπ- το οποίο επίσης υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Ο Χάμζα Χέμζε προσθέτει ότι κάτοικοι από τα χωριά Κεχιμπέ-Μπιρίτς-Σεχ, Τσέρα-Τελ, Μπετάλ-Μπελίχα καταγγέλλουν ότι οι Τουρκμένοι μισθοφόροι της υπό τουρκική διοίκηση Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, λεηλάτησαν τα σπίτια τους κι ό,τι πήραν το μετέφεραν στην Τουρκία για πώληση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ντόπιοι (χωρικοί της βορειοδυτικής Συρίας – βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού) καταγγέλλουν λεηλασίες από τους μισθοφόρους των Τούρκων.

Πριν ένα μήνα οι κάτοικοι της Ντουντιάν, Καντρίς και ΚέραΓκοζ είχαν καταγγείλει ότι Τούρκοι και Τουρκμένοι είχαν πέσει στα χωριά τους και τα είχαν λεηλατήσει.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπετε μισθοφόρους της Τουρκίας που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη. Ο μεσαίος ποζάρει κάνοντας τον χαιρετισμό των Τούρκων ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

turkmens_syria

Στην τουρκμενική Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ, η οποία παρουσιάζεται ως μονάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), εκτός από Τουρκμένοι της Συρίας συμμετέχουν και πολλοί Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι. Στην πραγματικότητα η Σουλτάν Μουράντ είναι ένας μισθοφορικός άτακτος στρατός από Τούρκους ακροδεξιούς και Τουρκμένους της Συρίας υπό τουρκικές διαταγές που δηλώνει “μετριοπαθής αντάρτικη” οργάνωση.

Σχετικά άρθρα