Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτύπαγε την Εθνική Ισραήλ στον αγώνα με την Αλβανία (12/11)

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτύπαγε την Εθνική Ισραήλ στον αγώνα με την Αλβανία (12/11)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Βαλκάνια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λαβντρίμ Μουχατζερί, Μοσάντ, Ποδόσφαιρο, Τζιχαντιστές,

Ο περιβόητος Αλβανός (Κοσοβάρος) οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Λαβντρίμ Μουχατζερί, που κυκλοφορεί και με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Κόσοβο, σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στον προκριματικό αγώνα Αλβανίας-Ισραήλ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, που θα διεξαχθεί στο Ελμπασάν (Νεόκαστρο) της Αλβανίας.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το Λαβντρίμ ήθελε να σκοτώσει τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές.

Ο Λαβντρίμ έκανε σπουδαία “καριέρα” τζιχαντιστή πολεμώντας με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ, κάποια στιγμή μάλιστα ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκε, ωστόσο ζει και έχει επιστρέψει -όπως ακούγεται- στα Βαλκάνια.

Ο Λαβντρίμ Μουχατζερί όπως λέγεται βρίσκεται στα Βαλκάνια και εργάζεται για τη δημιουργία Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή μας. Αδιαμφισβήτητα είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών στα βόρεια σύνορά μας.

Το σχέδιο να χτυπηθούν οι Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές αποκαλύφθηκε ύστερα από τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών μελών του ISIS στη Σκόδρα (στη βόρεια Αλβανία) την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρχικά ο αγώνας ποδοσφαίρου Αλβανίας-Ισραήλ ήταν να διεξαχθεί στη Σκόδρα. Σύμφωνα με τις αλβανικές Αρχές ασφαλείας, οι τέσσερις τζιχαντιστές συνελήφθησαν ύστερα από πληροφόρηση που είχαν από την ισραηλινή Μοσάντ.

Την Τρίτη η ισραηλινή αντιτρομοκρατική εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Ισραηλινούς φιλάθλους να μην μεταβούν στην Αλβανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Όπως γράφει ο Ρονέν Σολομών στην ισραηλινή ιστοσελίδα Intelli Times, ο πυρήνας των τζιχαντιστών που σχεδίαζε να σκοτώσει τους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές έχει αρχηγό των Μουχατζερί.

Ο Λαβντρίμ Μουχατζερί γεννήθηκε το 1989 (Ιντερπόλ) ή το 1987 (ΟΗΕ).

Ο Μουχατζερί έχει μια “συνηθισμένη” τρομοκρατική πορεία. Κοσοβάρος Αλβανός (όπως τα περισσότερα “μπουμπούκια” των Βαλκανίων) αρχικά εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν μέχρι το 2012. Όταν γύρισε στη χώρα του “έμπλεξε” με ισλαμιστικές παρέες που τον “παρέσυραν” στον τζιχαντισμό.

Πήγε στη Συρία για πρώτη φορά το 2012 και εντάχθηκε στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή στον κυρίως βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Έκατσε ένα χρόνο στη Συρία και γύρισε πάλι πίσω στο Κόσοβο όπου δραστηριοποιήθηκε στις διεργασίες των ντόπιων τζιχαντιστών. Εκείνη την περίοδο άρχισε να στρατολογεί και εθελοντές για τη Συρία.

Επέστρεψε στη Συρία το 2013 και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ως οπλαρχηγός αλβανικού-βαλκανικού τζιχαντιστικού σώματος.

Μέχρι τον Μάιο του 2015 οι Αλβανοί που μάχονταν με το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή υπολογίζονταν σε 500 άνδρες. Από αυτούς οι 232 ήταν Κοσοβάροι και οι υπόλοιποι προέρχονταν από την Αλβανία και τα Σκόπια.

Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2015 ο Μουχατζερί θεωρούνταν ότι βρισκόταν στο Ιράκ. Τώρα λέγεται ότι κυκλοφορεί στα Βαλκάνια και κάνει τα σχέδιά του.

Εκτός από τις συλλήψεις τζιχαντιστών στην Αλβανία, συλλήψεις είχαμε και στο Κόσοβο. Εκεί οι Αρχές έπιασαν ακόμα επτά υπόπτους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια λαμβάνοντας εντολές από τη Συρία. Οι συγκεκριμένοι ύποπτοι, που συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις του Κοσόβου, λέγεται ότι ανήκουν σε δίκτυο με Αλβανούς τζιχαντιστές στα Σκόπια και στην Αλβανία.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι όλοι αυτοί λαμβάνουν εντολές από τον Μουχατζερί.

Συγκεκριμένα, τους έδωσε τις διαταγές τους κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια βάση, έναν θύλακα ίσως, στο Κόσοβο για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μουχατζερί έχει μίσος για τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους, όπως όλοι οι τζιχαντιστές, αλλά προφανώς και ο σχεδιασμός του για χτύπημα στην Εθνική Ισραήλ θα αποτελούσε μια θεαματική τρομοκρατική ενέργεια με παγκόσμιο αντίκτυπο εάν δεν τους προλάβαινε η Μοσάντ.

Σχετικά άρθρα