Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σήμερα η συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ

Σήμερα η συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NSA - Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Ρωσία, Τζέι Κάρνεϊ,

Με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία και των υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στο Λευκό Οίκο η πολυαναμενόμενη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Η ενιαία απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι το κυρίαρχο θέμα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Θα συνεχίσουν το στενό συντονισμό τους για τις κυρώσεις που επιβάλλουν στη Ρωσία εξ αιτίας της συνεχούς παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς επίσης και την αποτυχία της Μόσχας να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Γενεύη στις 17 Απριλίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και θα απασχολήσουν τη συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ είναι αν και πότε θα επιβληθεί στη Μόσχα ένα τρίτο επίπεδο κυρώσεων που θα αφορά πέραν των ιδιωτών και τις επιχειρήσεις με στόχο να πληγεί η ρωσική οικονομία.

Η Μέρκελ και ο Ομπάμα θα επιχειρήσουν επίσης να ξεπεράσουν και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις διμερείς σχέσεις με την υπόθεση κατασκοπίας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων ξένων ηγετών, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίδας καγκελαρίου.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα