Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τρόμος των τζιχαντιστών στρατηγός Ζαχρεντίν στα Υψίπεδα του Γκολάν

Ο τρόμος των τζιχαντιστών στρατηγός Ζαχρεντίν στα Υψίπεδα του Γκολάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δρούζοι, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Ο Σύρος στρατηγός, τρόμος των τζιχαντιστών, Ισάμ Ζαχρεντίν (Δρούζος στο θρήσκευμα), βρέθηκε το Σάββατο στα Υψίπεδα του Γκολάν (νοτιοδυτική Συρία) για να επιθεωρήσει τις θέσεις του συριακού στρατού στην περιοχή.

Ο Ισάμ Ζαχρεντίν έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ στη νοτιοανατολική Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει όλη την επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ωστόσο, η πόλη αντιστέκεται στους τζιχαντιστές από τον Σεπτέμβριο του 2014 και δεν έχει πέσει εξαιτίας ακριβώς αυτού του άγριου μαχητή στρατηγού.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ο στρατηγός Ζαχρεντίν βρέθηκε στην άλλη γωνία της Συρίας για να επιθεωρήσει τις αμυντικές θέσεις στα χωριά των Δρούζων.

Οι Δρούζοι μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές και τους ισλαμιστές, στηρίζοντας την κυβέρνηση της Δαμασκού.

zahreddine2

Τον στρατηγό Ζαχρεντίν συνόδευαν άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και στρατιώτες της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, δηλαδή του σώματος που διοικεί και υπερασπίζεται με σθένος τη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ο στρατηγός Ζαχρεντίν ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ από Δευτέρα (η κυβέρνηση ελέγχει το αεροδρόμιο της πόλης), ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου πολεμικά αεροπλάνα του δυτικού Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν τις θέσεις του συριακού στρατού στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 στρατιώτες και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Αυτή η εξέλιξη ίσως επισπεύσει την επιστροφή του στους άνδρες του.

Ποιοι είναι οι Δρούζοι

Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στη Συρία, τον Λίβανο και στη Γαλιλαία (Ισραήλ).

Ο λαός αυτός είναι αξιοσημείωτος αφενός λόγω της ιδιάζουσας θρησκείας του και της κοινωνικής του οργάνωσης και αφετέρου για την έντονη ανυποταξία του.

Το όνομα των Δρούζων απαντάται για πρώτη φορά στο σύγγραμμα Μασαώθ (= οδοιπορικό), περί τον 12ο αιώνα, που συνέγραψε ο Εβραίος ραβίνος περιηγητής Βενιαμίν από την Τουδέλα.

Σ΄ αυτό το σύγγραμμα το όνομα του λαού αυτού φέρεται ως επίθετο που παράγεται από το αραβικό ντάραζα (= αναγνώστες της Βίβλου), ή εκ του ντάριζα (= οι κατέχοντες την αλήθεια), ή τέλος εκ του ντουρς (= ο μυημένος).

Σημειώνεται ότι τελικά όλες αυτές οι ετυμολογίες σχετίζονται αρκετά με τη θρησκεία των Δρούζων και τις δοξασίες τους τις οποίες και τηρούν με άκρα μυστικότητα.

Η θρησκεία των Δρούζων είναι μονοθεϊστική. Αποτελεί ένα κράμα Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλάμ και αρχαίας ελληνικής φυσιολατρείας.

Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική. Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές).

Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ μπι Άμρι Ιλλόχ. (= ο Θεία κελεύσει Άρχων).

Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.

Σχετικά άρθρα