Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

32 φορές παραβίασαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές την εκεχειρία στη Συρία

32 φορές παραβίασαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές την εκεχειρία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Δαμασκός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια), Χομς (Έμεσα),

Οι τουρκόφιλες ένοπλες τζιχαντιστικές συμμορίες στη Συρία, που ονομάζονται από τη Δύση “μετριοπαθείς αντάρτες” ενώ πρόκειται για κανονικότατους ισλαμιστές, παραβίασαν την Πέμπτη την εκεχειρία 32 φορές.

Οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές παραβίασαν την εκεχειρία στη Δαμασκό, στην ύπαιθρο της Δαμασκού, στη Χάμα, στην ύπαιθρο της Λαττάκειας, στη Χομς, στη Κουνέιτρα (Γκολάν) και στη Νταράα, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή.

Στη Δαμασκό υπήρξαν δύο παραβιάσεις, με “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές να ρίχνουν πυρά ελεύθερων σκοπευτών προς τους στρατιώτες στις συνοικίες Αλ Καμπόν και Τζομπάρ.

Στην ύπαιθρο της Δαμασκού, οι ένοπλες συμμορίες ισλαμιστών παραβίασαν την εκεχειρία τρεις φορές ανοίγοντας πυρ προς τις κυβερνητικές θέσεις στα αγροκτήματα Μπάλα Αλ Τζαντίντα και Ταλ Αλ Σαγουάν. Επίσης με οπλοπολυβόλα και όλμους χτύπησαν στη Χοούς Νασρί στην ανατολική Γούτα.

Έξι παραβιάσεις είχαμε και στο Χαλέπι, με τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές να ρίχνουν προς τη Σχολή Αλ Φαράχ με όλμους, ενώ στις συνοικίες στο νοτιοδυτικό Χαλέπι Αλ Ραμούσα και Δημόσιες (Εργατικές) Κατοικίες (“Πρόγραμμα 1070 Διαμερισμάτων”) οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ με ελεύθερους σκοπευτές που σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν πέντε.

Οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι, που είναι μισθοφόροι της Τουρκίας και πιστοί της Αλ Κάιντα (αλλά παριστάνουν τους “μετριοπαθείς”), στόχευσαν επίσης το Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο, την περιοχή Αλ Καστέλο και το εργοστάσιο Τσιμέντου με μεγάλες φιάλες υγραερίου που τις έχουν μετατρέψει σε βόμβες, βλήματα όλμων και πυρά οπλοπολυβόλων.

Στη Χομς οι τζιχαντιστές έριξαν μια ρουκέτα στη συνοικία Αλ Αμπασίγια και μια βολή από τανκ στο χωριό Τζοαλίκ, ενώ ριπές από οπλοπολυβόλο έπεσαν και στο χωριό Καρμάς.

Οι ίδιοι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές βομβάρδισαν με όλμους και έριξαν με βαριά οπλοπολυβόλα στις θέσεις του στρατού στο χωριό Αλ Γασιμπία, στα βορειοανατολικά της πόλη Χομς, στην περιοχή γύρω από το φράγμα Αλ Ραστάν και Καφρ Ναν.

Νωρίτερα την Πέμπτη, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις συνοικίες Αλ Τζορά και Αλ Κοσόρ στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στη νοτιοανατολική Συρία, η οποία πολιορκείται από τους τζιχαντιστές και ελέγχεται από τον στρατό.

Από την ίδια επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σπίτια και ιδιοκτησίες.

Στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ένα 7χρονο παιδί τραυματίστηκε όταν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA άνοιξαν πυρ κατά της πολιορκημένης σιιτικής κωμόπολης Αλ Φουά, που είναι το μόνο έδαφος που ελέγχει η κυβέρνηση σε ολόκληρη την εν λόγω επαρχία.

Η εκεχειρία που κηρύχθηκε στη Συρία στις 19.00 το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου θα ισχύσει μέχρι τις 23.59 της 18ης Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα