Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβοκάτσιες του Ιράν για να εμπλέξει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Συρία;

Προβοκάτσιες του Ιράν για να εμπλέξει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Συρία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Ο στρατός της Συρίας εκτόξευσε δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους στοχεύοντας ισραηλινά μαχητικά την Τρίτη ύστερα από πίεση του Ιράν, γράφει το Breitbart επικαλούμενο ως πηγή του Άραβα αξιωματούχο υπηρεσίας πληροφοριών.

Την Τρίτη η Συρία ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό κι ένα ισραηλινό ντρον με πυραύλους εδάφους αέρος. Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι οι Σύροι εκτόξευσαν τους πυραύλους αλλά διέψευσαν ότι έχασαν μαχητικό.

Το επεισόδιο συνέβη πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν (το ελληνικό όνομα της περιοχής είναι Γαυλανίτις), στη νοτιοδυτική Συρία, μέρος των οποίων κατέχει το Ισραήλ .

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Breitbart στα Ιεροσόλυμα η ίδια αραβική πηγή, είπε ότι το Ιράν προσπαθεί να προκαλέσει εκτεταμένη σύγκρουση των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας με τις ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές ομάδες που βρίσκονται στο συριακό έδαφος στα Υψίπεδα του Γκολάν για να “δοκιμάσει” το Ισραήλ.

Παράλληλα η ιρανική προπαγάνδα κατηγορεί το Ισραήλ ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές. Η ιρανική προπαγάνδα διαδίδει ότι Αμερική και Ισραήλ υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές, ώστε να εκμεταλλευτεί τα αντι-ισραηλινά συναισθήματα των Αράβων και να τους συσπειρώσει γύρω από τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το Ιράν πιέζει και τη Χεζμπολάχ να χτυπήσει ισραηλινά μαχητικά.

Η Ιορδανία παρακολουθεί την ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Συρίας με ανησυχία, φοβούμενη ότι οι ιρανικές προβοκάτσιες θα μπορούσαν να προκαλέσουν άλλου είδους συγκρούσεις που θα επηρέαζαν και τη δική της επικράτεια.

Σχετικά άρθρα