Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά βομβαρδιστικά TU-22M3 σε βάση στο Ιράν – Από εκεί θα χτυπάνε στη Συρία

Ρωσικά βομβαρδιστικά TU-22M3 σε βάση στο Ιράν – Από εκεί θα χτυπάνε στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορική Βάση Χαμαντάν - Ιράν, Αεροσκάφος, Ιράν, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Al Masdar News δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Χαμεντάν, στο δυτικό Ιράν, για να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Μέχρι προηγουμένως τα ρωσικά βομβαρδιστικά TU-22M3 (Tupolev) απογειώνονταν από τη νότια Ρωσία, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μοζντόκ.

Πλέον και σύμφωνα με την πρόσφατα υπογεγραμμένη στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, η Τεχεράνη επιτρέπει στους Ρώσους να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση της.

Russian-jets-in-Iran-3

Επιχειρώντας από το Ιράν σε στόχους στη Συρία τα ρωσικά βομβαρδιστικά κάνουν λιγότερο κατά 60% χρόνο πτήσης, πράγμα που σημαίνει και μεγάλη εξοικονόμηση κόστους ανά αεροπορική επιδρομή.

Για παράδειγμα, τα ρωσικά βομβαρδιστικά που σηκώνονταν από το Μοζντόκ έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση 2.150 χλμ για να φτάσουν σε έναν στόχο κοντά στην Παλμύρα.

Από τη βάση Χαμεντάν του Ιράν η απόσταση για τον ίδιο στόχο είναι 900 χλμ.

Russian-jets-in-Iran-4

Η αεροπορική βάση που έχει παραχωρήσει η συριακή κυβέρνηση στους Ρώσους στη Λαττάκεια, από το 2015, δεν είναι κατάλληλη για να απογειώνονται από εκεί τα TU-22M3, τα μεγαλύτερα βομβαρδιστικά του κόσμου.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως σημαντική, όχι μόνο για την εξέλιξη του πολέμου στη Συρία αλλά κυρίως για την ισχυρή πλέον συμμαχία που φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ Ρωσίας και Ιράν.

Με ρωσικά βομβαρδιστικά (και ποιος ξέρει τι άλλο) σε ιρανικές βάσεις, το Ιράν “θωρακίζεται” διπλά και οποιαδήποτε πιθανή επίθεση στο μέλλον εναντίον του θα θεωρείται και επίθεση κατά της Ρωσίας.

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν αρέσει καθόλου στη Δύση και ιδιαίτερα στο Ισραήλ, το οποίο το τελευταίο διάστημα αφενός μεν προσπάθησε να “ομαλοποιήσει” τις σχέσεις του με την Τουρκία και αφετέρου να συσφίξει σχέσεις με τη Μόσχα.

Ωστόσο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η Τουρκία αντί να “εξομαλύνει” τις σχέσεις της με το Ισραήλ, έρχεται πιο κοντά από ποτέ με το Ιράν και η Μόσχα τώρα στέλνει πολεμικά της αεροσκάφη σε ιρανική βάση.

Το Ιράν θεωρείται από το Ισραήλ ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του και το Ιράν το ίδιο θεωρεί το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα