Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία τρέμει την οργή του Ερντογάν – Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε επιφυλακή!

Η Γερμανία τρέμει την οργή του Ερντογάν – Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε επιφυλακή!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Θανατική Ποινή, Λαθρομετανάστες, Μάρκους Έντερερ, Μετανάστες, Πραξικόπημα Τουρκία, Πρόσφυγες, Τουρκία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Σαφές μήνυμα ότι για χώρα στην οποία ισχύει η θανατική ποινή δεν υπάρχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ούλρικε Ντέμερ σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναφέρθηκε στην επαναφορά της θανατικής ποινής «εάν ο λαός το θέλει».

Εάν εξαιρέσει όμως κανείς αυτό και μόνο αυτό, οι Γερμανοί δείχνουν εξαιρετικοί ανήσυχοι και προσπαθούν να πείσουν τους Τούρκους ότι είναι ειλικρινείς φίλοι τους.

Ο λόγος που οι Γερμανοί “ανησυχούν” δεν είναι μόνο το προσφυγικό, αφού αυτό έτσι κι εάν ξεσπάσει θα το “φάει” ολόκληρο η Ελλάδα.

Θα έχει επιπτώσεις, βεβαίως, και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά την Ελλάδα προετοιμάζουν, εδώ και δύο χρόνια, για ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αυτό που στην κυριολεξία τρομοκρατεί τους Γερμανούς είναι τα 3 εκ. Τούρκων που έχουν στο έδαφός τους.

Τους είχαν “εισάγει” ως εργατικό δυναμικό, θεωρούσαν αλαζονικά ότι θα τους “εντάξουν” στον “ανώτερο γερμανικό τρόπο ζωής”, αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα -όπως η συγκέντρωση στην Κολωνία- οι Γερμανοί πήραν το μήνυμα ότι οι Τούρκοι της χώρας τους είναι πιστοί στον σουλτάνο της Άγκυρας και ικανοί για κάθε αποσταθεροποίηση.

Μην ξεχνάμε ότι σε εκείνη τη νεο-οθωμανική λαοσύναξη οι Γερμανοί τα χρειάστηκαν κανονικά όταν στην αρχή ένας ομιλητής φώναξε στο πλήθος «εμείς είμαστε η Γερμανία» και ο κόσμος απάντησε «ο Θεός είναι μεγάλος» (“Αλλαχού Ακμπάρ”).

Μην απατάστε, λοιπόν, οι Γερμανοί προσπαθούν να διαπραγματευτούν για “πάρτη” τους και όχι για την Ευρώπη. Μόνο που η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στη μέση.

Την Τουρκία επισκέπτεται ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκους Έντερερ προκειμένου «να αναζητήσει απευθείας συνομιλίες», σύμφωνα με τα όσα σας είπαμε παραπάνω.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος και γείτονας. Και πέρα από την συμφωνία για τους πρόσφυγες, υπάρχουν σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε και τα οποία μας συνδέουν – πολιτικά, οικονομικά και θέματα που απορρέουν από το γεγονός ότι ζουν εδώ 3,5 εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής.

»Είναι σημαντικό να μπούμε σε συζητήσεις και γι’ αυτό ο υπουργός Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ έστειλε τον υφυπουργό Μάρκους Έντερερ στην Τουρκία, προκειμένου να αναζητήσει και να ενισχύσει τις απευθείας συνομιλίες με τους Τούρκους σε διάφορα επίπεδα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι.

«Είναι προτιμότερο να μιλάμε απευθείας, από το να μιλάμε μέσω καμερών, μεγαφώνων και μικροφώνων», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι στόχος του Βερολίνου είναι «να δείξουμε στην τουρκική πλευρά ότι είμαστε αλληλέγγυοι με αυτό που συνέβη στην Τουρκία, ότι βεβαίως βλέπουμε ότι οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους εναντίον του πραξικοπήματος και ότι η Βουλή ενωμένη εναντιώθηκε στο πραξικόπημα».

Αυτό, σύμφωνα με την κ. Σέμπλι δεν έχει γίνει αντιληπτό στην Τουρκία, όπου έχουν την εντύπωση ότι «απλώς αγνοούμε ενώπιον ποιου δράματος βρισκόταν η χώρα εκείνη τη νύχτα και απλώς επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην κριτική».

Ο κ. Έντερερ, συνέχισε, θα καταστήσει σαφές ότι είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και ότι βλέπουμε σε ποια κατάσταση βρισκόταν.

»Ταυτόχρονα όμως θα καταστήσουμε σαφές και ότι «σε όλο το δίκαιο συμφέρον της Τουρκίας για διερεύνηση του πραξικοπήματος, πρέπει να τηρηθεί το κράτος δικαίου και είναι καλύτερα να στείλουμε το μήνυμα σε απευθείας συνομιλίες», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υφυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα επισκεφθεί και το Κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα για τις καταστροφές εκεί.

Στις συνομιλίες θα τεθεί όλο το φάσμα των γερμανοτουρκικών σχέσεων, ενώ, σε ό,τι αφορά την θανατική ποινή, η κ. Σέμπλι τόνισε και από την πλευρά της ότι «δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο του την Παρασκευή στη Yeni Safak, ο γνωστός κι ως “φωνή” του Ερντογάν, Ιμπράημ Καραγκιούλ, κατηγόρησε τη Γερμανία και την Αυστρία ότι είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η Τουρκία εκβιάζει και απειλεί και η γερμανική Ευρώπη μας οδηγεί όλους στον όλεθρο για να σωθεί μόνο η Γερμανία. Ο,τι καταστροφικό κάνει μέχρι σήμερα με την οικονομική κρίση, το ίδιο συνεχίζει και στην εξωτερική πολιτική. Οφείλουμε όλοι μας να ανησυχούμε.

Σχετικά άρθρα